Овен

21 март - 20 април
Овен
Управляваща планета: Марс
Стихия: огън
Качество: кардинален
Щастливи числа: 4, 7, 9, 11
Подходящ цвят: малиново-розов, червен, златист, блестящи цветове
Камъни: елмаз, аквамарин, аметист, хелиотроп, лунен камък, изумруд
Цветя (растения): Глог, анемона, миризлив грах, теменужка, синчец, босилек
Метал: желязо, стомана
Талисман: чук, златно руно
Девиз: Аз съм
Късметлийски дни: петък, събота
Неблагоприятни дни: вторник, сряда
Подходяща държава: Англия, Германия, Дания, Сирия, Италия, Турция

Влиянието на Слънцето и Марс провокират у Овните стремеж към движение и склонност към преувеличение. Овните ненавиждат скуката. Те повече чувстват, отколкото мислят. Много са великодушни. Обичат две неща – да правят подаръци и да дават заповеди.

Те са пълни с оригинални идеи и харесват всичко ново. Те са новатори и изобретатели, всичко правят по собствен начин, прокарват собствени пътища. Любопитството им може да стигне до нахалство. Носители са на първична необуздана енергия, нетърпеливи са, често не зачитат чувствата на другите и стават агресивни, ако им се месят в работите.

Овните са егоцентрични, но отговорни и самоотвержени. Не е препоръчително да спорите с тях. Овенът прилага различни начини за постигане на целите си. Той успешно може да зарежда с положителна или отрицателна енергия вода, продукти и облекла, но често забравя, че е повишил енегийното поле около себе си и сам се учудва на постигнатите резултати.

Добри и лоши черти

Овенът е много грижлив и обича да помага. Той е чистосърдечен и дружелюбен.


Лошото при Овена е, че е твърде прибързан и разпилява енергията си само към много цели, след което често взима грешни решения. Друг голям проблем на Овена е неговият егоцентризъм и прекалена гордост, което обяснява тираничното му поведение към близките.


Най-лош вариант: На Овенът трудно му се отдават простите неща. След като създаде семейство не трябва да му се поверява управлението на финансите, защото бързо харчи, взима заеми и трудно ги връща. Пада си по алкохола и солените шегички. Ако е в добра форма може да спретне здрав скандал по незнайна причина.


Мъжът Овен

Характерно за него е, че има лека издатина на челото точно при линията на косата. Предпочита късите подстрижки, имат тънки бледи устни, обикновено плътно стиснати, като при това не е задължително устата им да е малка. Очите са дълбоки, или много светли, или почти черни, веждите са много добре очертани. Фигурата е жилеста, спортен тип.


Жената Овен

За разлика от мъжете устните на жените Овни са по-скоро пухкави с подчертана долната челюст и добре очертани вежди. Формата на лицето им е близо до триъгълна, с отпусната брадичка и изразени скули. Имат капризно изржение, но това съвсем не означава, че нямат лидерски качества. Проявяват завидно постоянство при употребата на грим и всякакъв вид козметика за лице.


Детето Овен

Детето Овен кипи от енергия и искреност. Развива се с бързи темпове, самостоятелно е и не понася никакви забрани. Много бързо подготвя уроците си и още в началното си обучение има представа с какво ще се занимава. Лесно се разбира с родителите си, защото споделя всичко с тях. Ако не му дават непрекъснато съвети и го оставят само’ да се справя, това е перфектното дете.


Родителят Овен

Овенът обича децата и се гордее с тях, може да овладее всяко дете. Разбира децата си и е техен приятел и съветник. Майките обикновено са строги и изискват безпрекословно подчинение. Те трябва да проявяват повече търпение. Овенът иска винаги да е първи, но не бива да се състезава с децата си, а да им позволява да се учат от грешките си. Овенът не е тип „детешар”, но когато все пак се сдобие с деца общува с тях много добре и за всеобщо учудване проблемът „родители - деца” при тях не съществува.


Работа

Овните са тесни специалисти. Избират си едно направление и се развиват до край в него. Много са старателни, действат бързо, припряно и в зависимост от изискванията на момента. Нямат перспективно мислене. Ако се наложи взимат компромисни решения се опитват да отстранят възникналите по пътя им пречки по мирен начин. Обичат да комуникират с общителни хора, които умеят да говорят убедително. Стремят се ясно да определят задълженията си и никак не си падат по услугите.


Пари

Много са педантични по отношение на финансите си. Нищо не биха направили без да получат адекватно заплащане, но в същото време не забравят и своите дългове. Можете да дадете заем на Овните без никакво безпокойство – ще го върнат в точно уговорения срок, че даже и с лихвите. Ако шефът ви е Овен не се надявайте на авансово плащане за извършената от вас работа. Благодарение на вродения си чар и обаяние Овните успяват да отбележат различните празници и годишнини със сравнително евтини, но много практични подаръци. Готови са да похарчат повече само за най-близките си и за хора, които много обичат. За тях домът и семейството са изключително важни и се стремят да създават усещане за изобилие. Овенът е много организиран, знае цената си, както и цената на парите въобще. Склонен е да обсипе обекта на желанията си със скъпи подаръци.


Любов и брак

Овните се влюбват внезапно и стремително, от пръв поглед. Обектът на чувствата им може с години да е бил наоколо и те да не са го забелязали, когато изведнъж и без всякакъв видим повод у тях да забушуват чувства и страсти. Изразяват мнението си прямо до нетактично. Лесно се изтощават от чувствата си и отново, без видима причина, може да предпочетат за известно време да останат сами. Овенът рядко изпитва дълбоки чувства, създава повърхностни връзки, които поддържа най-вече в свободното си време.


Влюбеният Овен е истински кавалер – той иска непременно да докаже, че е мъжът на живота ви. Ако обаче не сте впечатлили Овена на минутата, то никога няма да го впечатлите, та дори и да се появите със златни венци на главата си.


Овните създават смейство само по любов и само след дългогодишни и изяснени взаимоотношения. Такива допотопни чувства като „угризения на съвестта” Овенът не е в състояние да изпитва и по време на семейния си живот не се лишава от извънбрачни връзки. Добрата новина е, че с Овена в никакъв случай няма да скучаете. Те печелят добре, обичат комфорта и се стараят да го осигурят на близките си.


Овенът е огнен, но и романтичен. Той създава пред обекта на желанията си един почти идеален свой образ, но е добре да помните, че за Овена неговите интереси си остават на първо място.


Подходящи партньори:

В младежка възраст най-подходящи за Овена са другите 2 огнени знака – Лъвът и Стрелеца. Тогава най-важни за него са приключенията и удоволствията и не е желателно да създава семейство в този период.

Със съзряването навиците и ценностната система на Овена се променят и Овенът става съвместим с Козирога и Девата – те са много практични и много полезни на Овена – в този момент той влага по-малко енергия в секса и повече в кариерата си.

В зряла възраст, което е половината цикъл на Уран, Овните започват да се самоконтролират и малко по малко да преодоляват отрицателните си черти. В този момент те много добре си пасват с Везните и Близнаците, които са интелектуални знаци.


Секс

Овните са експанзивни и не са нужни много усилия за да ги предразположите към секс. Ако веднъж провокирате страстите му, достатъчно е по-често да му попадате пред погледа, за да поддържате тонуса. Овните обичат да правят секс на светло и с отворени очи.

За Овена особено важни са началото и края на целия процес, може да не е продължително, но трябва да е често – ако не 3 пъти на ден, то поне всеки ден. Повечето Овни са хипер-сексуални.

Овенът е активната страна в секса, дори в кулминационния момент не забравя собственото си АЗ и толкова много се увлича, че физическото удоволствие изпреварва духовното. Сексуалната игра при него протича бързо и даже при 2-рия и 3-тия път продължава да е бърз и поривист. Той е толкова активен, та създава впечатлението, че ще получи инфаркт още преди да е завършил действието. Мъжете издават неподобяеми стонове, а жените много често си присвояват мъжката роля. Марс управлява Овена и той се стреми да заеме челно място и в леглото. Сам избира партньора си и го атакува с различни тактики – внезапно или по обиколни пътища.

Овенът обича разнообразието в секса и обича да му говорят мили думи по време на акта. Силно се възбужда от мека светлина и нежна музика. По-добре е да започнете любовната игра по-късно, когато Овенът вече ще е изразходвал част от безграничната си енергия.

Ако Овенът ви заподозре в изневяра, ще започне да ревнува и за да се предпази най-вероятно пръв ще ви иневери. Ако искате да избегнете подобна ситуация, напомняйте му по-често за чувствата си, придружавайте го винаги и навсякъде и го оставяйте да споделя проблемите си.


Храна и напитки

Овните са много енегични и се нуждаят от качествена и разнообразна храна. По същата причина често употребяват тонизиращи напитки, бира и различни храни от типа на чипсове и снаксове.

Не са капризни и когато са гладни ядат даже пакетирани храни, бульони, сухи супи и други лесно приготвящи се. Овенът не би се занимавал с приготвяне на специални ястия само за себе си. Това би направил само, ако трябва да нахрани цялото си семейство. В такъв момент ще се развихри и ще покаже неочаквани познания и възможности.


Стил

Овните много държат на добрия си външен вид и имат облекла, подходящи за различни случаи – от официални до спортни.

Много им допада и добре изразява темперамента им цялата гама от червени цветове – от ярко до бордо и бриг.

Предпочитат силните и резки аромати. Дамите също носят ярки цветове грим и червило и са готови да направят сериозни инвестиции в името на красотата.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева