Везни

23 септ. – 22 окт.
Везни

Управляваща планета: Венера
Стихия: въздух
Качество: кардинален
Щастливи числа: 2, 6, 7, 8, 9, 15
Подходящ цвят: морско синьо, маслинено зелено, тъмно лилаво
Камъни: опал, изумруд, сапфир, бисер, лазурит, хризолит, кристал
Цветя (растения): роза, теменужка, гергина
Метал: бронз
Талисман: сърце, книга
Девиз: Аз се колебая
Късметлийски дни: петък, събота
Неблагоприятни дни: вторник, неделя
Подходящи държави: Австрия, Китай, Япония, Тайланд, Сибир


Везните се чувстват добре само в компания. Чувстват се силни в брака и всички други партньорски начинания. Те се подчиняват ту на разума, ту на желанията си и са в непрекъснато неравновесие. Везните се реализират много добре на обществено ниво и в колектив.


Те са сантиментални. Никога не се влюбват от пръв поглед. Лесно се разбират с хората, намират общ език с всеки. Могат да направят всичко, стига да не са сами. Лесно се приспособяват. Влияят се от чуждото мнение. Много често се колебаят в избора си и се опитват да обединят елементите на различните си желания.


Везните много лесно преодоляват природните стихии и получават силна нергия от тях. С тази енергия могат да заредят всякакви талисмани, които да ви донесат късмет.


Добри и лоши черти

Везните са честни, искрени и деликатни. Имат високи критерии за красота и естетика, верни приятели, много разумни. Те лесно се привързват и то от сърце, а не от меркантилност.


Стараейки се обаче да удовлетворят всички капризи на околните загубват индивидуалността си. Прекалено са отнесени и непрактични. Склонни са да проявяват привързаност дори към хора, които са безразлични към тях.


Най-лош вариант: Сълзливи и сантиментални до самоизмама. Отъждествяват целия си живот с някаква ясна само на тях идея. Не умеят да откажат или твърдо да защитят позицията си и не са в състояние да поемат отговорност. Всички причините за неприятностите им са винаги извън тях.


Мъжът Везни

Характерно за Везните е, че дори телесните им размери и пропорции да са в нормата, те винаги изглеждат пухкавки. Много често представителите на тази зодия имат трапчинки на бузите и брадичката и чаровна усмивка. Косата им е чуплива, леко вълниста.


Мъжът Везни обикновено е гладко избръснат. Той много държи да изглежда внушително. Говори тихо и има плавни движения. Облича се стилно, хармонично и харесва всякакви аксесорари – папионки, вратовръзки, шалчета, скъпи писалки, модерни органайзери и други.


Жената Везни

Жената Везни предпочита спортното облекло. Повечето от тях имат очи като тези на Телците – тъмни и усмихнати, с дълги мигли. Харесва им да се заглеждат и да премигват често. Устните им са пухкавки и добре очертани, усмивката – чаровна. Горната устна има дълбока вдлъбка в средата и леко заострени краища, а долната е равна, права, с почти еднаква дебелина от единия до другия край, съвсем леко се стеснява едва в краищата. Формата на лицето е ягодообразна – заострена брадичка и разшряващо се при устните и стесняващо се към челото.


Добре е за жените Везни да спортуват в младежките си години, защото към 40-те са склонни към напълняване. Също като мъжа Везна и жената говори тихо и има плавни движения.


Детето Везни

Децата Везни са тихи, послушни и капризни. Непрекъснато променят желанията си, комуникативни са, но почти никога не са лидери. Умеят да работят в група, където ще могат да направят нещо по-красиво и по-интересно от другите, но няма да се налага да показват инициативност. Те са нерешителни и за това е добре да бъдат оставяни да взимат самостоятелни решения, за да свикнат с това.


Родителят Везни

Везните се стремят към сътрудничество и хармонини отношения с децата си. На тяхната помощ и съвет винаги може да се разчита. Те умеят да ги възпитават тактично и ненатрапчиво по метода на убеждението и в резултат на това се радват на непоклатим авторитет. Рядко създават големи семейства.


Работа

Ако работите с Везни запомнете, че те са невероятни дипломати. Вместо директно да ви откажат те обикновено казват „може би”. Везните се съобразяват само с мнението на този, когото считат за неоспорим авторитет. Действат по своя инициатива само в рамките на позволеното.


На Везните не им липсва увереност и самостоятелност, те са склонни да защитават позициите си, дори когато не са прави. На моменти даже натрапват своя стил на работа и мислене. Положителното в случая е, че умеят да синтезират информацията и имат нестандартна гледна точка към повечето събития. Везните умеят да съчетават полезното с приятното.


Пари

Везните предпочитат друг да се занимава с финансовите дела. Най-добре за тях би било, ако някой съхранява парите, а те могат да получават колкото им трябва след обсъждане на нуждите. Когато пазаруват Везните винаги търсят доза романтика - биха купили нещо не защото е практично, а защото ще си представят изключително романтичен епизод, свързан с въпросната покупка.


Любов и брак

Везните обичат да ги ухажват и да им обръщат внимание. За тях уводът е много по-важен от същинските взаимоотношения. Ако сте решили, че семейният ви партньор ще е Везна, то винаги трябва да правите предложенията си в перспектива и достатъчно убедително за добрия очакван резултат. Стига да са убедени, че в обозримото бъдеще ще се радват на нещо ново и удобно, Везните са изцяло ваши.


Подходящи партньори

В ранната им младост най-добре си пасват с Близнаци, които са силно сексуални и интелектуални и Скорпион, чието честолюбие много добре се уравновесява от Везните.


В средна и след средна възраст са много успешни вързките с Риби и Стрелец – те са романтични и податливи на влияние.


Секс

Везните определено държат първото място по умение да флиртуват. Но това не бива да ви заблуждава, че биха ви допуснали достатъчно близко до себе си.


За пълноценен секс на Везните им е нужна подходяща обстановка, създаваща настроение. Пригответе се за нескончаема любовна игра, която ще развихри фантазията им, за много ласки и целувки. Не забравяйте да държите инициативата в свои ръце и непрекъснато да ги обсипвате с комплименти. Това ви гарантира, че ще преживеете най-фантастичната любовна нощ.


Храни и напитки

Везните не обичат да се хранят сами. За тях е много по-важна естетиката на храната, отколкото нейния вкус. В повечето случаи са лакоми и сладокусни. Обичат сладкиши, сладолед, бонбони. Задължително гарнират всички ястия с пресни зеленчуци и плодове. Наслаждават се на храната и много харесват всякакви специалитети. Тъй като са най-умереният знак от зодиака те не употребяват прекалено много подправки или пикантни добавки.


Стил

Те се обличат изключително стилно. Тяхната цветова гама е сиво, розово, бежово и черно, а най-много съответства на вътрешните им усещания лимоненожълтото – то е нежно, деликатно, близо до бялото, излъчващо нежност, но и дяволитост.


Везните харесват топлите, леки, изискани и леко екзотични аромати.


Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева