Бременност

Етерични масла подходящи за бременни

Помагат за успокояване, добър сън и релаксация по естествен начин

22.08.2014г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Етеричните масла са силни и често биват непрепоръчвани за бременни жени. Но все по-популярно става лечението на различни неразположения с естествени методи, каквито са маслата от различни растения и билки, затова ще ви запознаем с някои от тях, които се считат за напълно безопасни по време на бременност.

Лавандула

Капнете няколко капки лавандулово масло върху възглавницата, за да ви помогне да заспите. Бременните жени често имат проблеми със съня, а приемът на хапчета е противопоказен. Затова спокойно може да се обърнете към лавандулата – тя помага за укрепване на съня, подобрява качеството му и осигурява бързо и лесно заспиване.

Нероли

Вероятно малцина са чували за това прекрасно цвете. То се използва в парфюмерийната индустрия, както и са направата на етерични масла с антибактериални свойства.

Нероли има положителен ефект върху кожата – подобрява нейната текстура, помага за закриване на кожните дефекти и придава чистота и свежест. Добавят се няколко капки към водата за разреждане на маслото и получената емулсия се нанася върху проблемните зони с мека кърпа.

Свързани статии

Лайка

Лайката помага за релаксацията на нервната система. По време на бременността могат да се появят редица причини, които да предизвикат напрежение, безпокойство и тревожност. Етеричното масло от лайка е ефикасно и безвредно в тези случаи.

Можете спокойно да смъркате няколко разредени капки от лайка върху памучен тампон.

Иланг - иланг

Етеричното масло от иланг - иланг помага при тревожност и безпокойство. То е природно успокоително, което дава моментално усещане за спокойствие. Освен това ароматът му е прекрасен и може да бъде използвано като парфюм.

За да облекчите симптомите на нервност по време на бременността с естествени методи, използвайте няколко капки масло от иланг - иланг. Можете да го използвате също и по време на самото раждане – ще ви помогне да се освободите от чувствата на гняв, напрежение, нервна превъзбудимост.

Коментирай