Меню

Зеленчукова супа с фета сирене

10 юли 2014 | 13:25 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г фета сирене
2 броя тиквички
1 глава лук
2 домата
доматено пюре
800 мл зеленчуков бульон
200 г моркови
босилек
1 стрък магданоз
За пестото:
босилек
чесън
зехтин
по желание пармезан

Продукти
Приготвяне

Лукът и морковите се запържват в малка тенджера или касерола заедно със зехтин. Към тях се добавят нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре с щипка захар. Добавяме и босилека, една стрита скилидка чесън, сол, черен пипер. Когато заври настъргваме тиквичката и изчакваме да заври отново.

След това добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да поври няколко минути. Накрая добавяме фета сиренето и пестото, когато супата вече е изстинала.

Приготвяне на пестото: смесват се чесънът, босилекът със зехтина и по желание се добавя пармезан.

Накрая украсете с няколко резена морков, чушка и стрък магданоз.

Време за приготвяне: 15-20 минути

Продуктите са за 4 порции.

Рецептата е предоставена и приготвена от шеф Петър Ангелов.


Снимки: Александър Маринов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай