Интимно

Първи стъпки в тантрическия секс

Давайте и получавайте удоволствия

15.05.2015г. / 15 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Тантра е медитативен подход към секса, който учи да се фокусираме върху настоящия момент, да изпитваме и доставяме удоволствия, изключвайки всички разсейващи мисли.

По време на тантрическия секс се изпълняват техники, които поставят мозъка в неутрално положение, така че тялото да може да изпита всички усещания на сексуалността.

Ако все още не сте се докоснали до тази философия за правене на любов, вижте няколко основни стъпки, с които да започнете.

Създайте подходяща атмосфера

Спалнята е специално място, ето защо е важно да обърнете внимание на всеки детайл. Премахнете от нея всички ненужни вещи. След това я украсете, поставяйки вази с красиви цветя, свещи.

Тъй като усещането е наистина важно за вашата чувственост, добавете и ароматни масла като жасмин, иланг-иланг или розово масло. Уверете се, че леглото ви е възможно най-комфортно с меки чаршафи и редица възглавници.

Не забравяйте и за музиката. Изберете чувствена музика, приятна и лека, която да допада и на двама ви и я пуснете тихо във фонов режим. По желание към всичко това добавете хубаво вино, шампанско, плодове.

Дишайте заедно

Хармонизирането на дишането с партньора е една от най-важните техники в тантрическия секс. По този начин вие се хармонизирате с любимия човек. Застанете лице в лице или седнете в скута на партньора с гръб към него.

Обгърнете се с ръце. Започнете да се фокусирате върху собственото си дишане. Вслушайте се в него, а след това и в това на партньора. Не бързайте, вдишвайте и издишвайте бавно, усетете се един друг.

Тази техника може да правите всеки ден по пет минути, не е задължително само преди секс. Дишането е вид съвместна медитация, която помага да обърнете внимание на усещанията на другия.

Даване и получаване на удоволствия

Това е вид игра, която помага на партньорите да опознаят усещанията си, телата си, да споделят съкровените си сексуални желания, без да изпитват срам. Също като дишането техниката на докосванията помага да се свържете с половинката.

Давайте и получавайте удоволствия. Започнете да докосвате с леки движения партньора. Попитайте го какво му харесва. Правете това в продължение на 2-3 минути. Нека след това той да започне да ви доставя удоволствия. В тази игра е важно да напътствате половинката си.

Свързани статии

Обратната връзка е много важна, покажете къде ви е най-приятно да бъдете докосвани, имали точки, които искате да бъдат стимулирани по определен начин. Важно е тази игра да продължи по-дълго време. Това не е просто любовна игра преди секса.

Дръжте очите си отворени

Идеята за правенето на любов, гледайки партньора в очите, е една от основите на дълбоката интимност. В началото на тази тантрическа техника ще срещате трудности. Но също като дишането с времето ще хармонизирате погледа с любимия човек.

Постепенно ще откриете проблясъци в погледа на другия и по един дълбок и необикновен начин ще може да надникнете в емоциите и усещанията на половинката си.

Снимка: Thinkstock

Коментирай