Интимно

Причини за болезнен полов акт при мъжете

Фимоза и парафимоза

28.10.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е удоволствие или поне така трябва да бъде. Но в някои случаи може да бъде болезнен за господата. Има различни причини, които могат да доведат до дискомфорт по време на полов акт. Ето някои от тях.

Простатит

Състоянието, което засяга простата, предизвикващо болка и парене по време на уриниране, може да се отрази и на качеството на сексуалния живот. Възможно е по време на еякулация да изпитате болка и дискомфорт и това да намали желанието ви за интимни ласки. Ето защо е важно навреме да се консултирате със специалист.

Гнойна инфекция

Гъбичните инфекции засягат не само дамите. Възможно е да се появят и при мъжете, като най-честата причина за тяхната поява са секс без презерватив с партньор, който е носител на инфекцията, прием на някои видове медикаменти или в резултат на лоша лична хигиена.

Гъбичните инфекции могат да причинят много неприятно парене, сърбеж, а това да направи и половия акт некомфортен.

Повърхностни рани

Нараняването на пениса в резултат на триене, подуване или разкъсване по време на секс може да предизвика силна болка по време на проникване. Ето защо е важно раните да бъдат напълно излекувани, за да бъде сексът удоволствие, а не болка.

Приапизъм

Приапизмът е рядко срещано състояние на постоянна ерекция, която може да се появи без физическа или психическа стимулация. Въпреки че звучи добре, всъщност е изключително болезнено и може да доведе до редица усложнения, свързани със здравето на пениса.

Дерматит

Кожно неразположение, което възниква в резултат на чувствителността към алергени в перилни препарати, сапуни и други химикали. Обикновено води до подуване на кожата на пениса, което прави проникването по време на секс болезнено и невъзможно.

Фимоза и парафимоза

Състояния, които са сравнително често срещани. При фимозата, препуциумът (кожичката, която покрива главичката на пениса) не може да бъде изтеглена назад. При парафимозата препуциумът е силно стеснен и когато бива изтеглен назад, се заклещва около главичката. Това предизвиква силна болка и подуване на пениса и разбира се болезнен полов акт.

Свързани статии

Псориазис

Псориазисът може да засегне здравето на кожата във всяка една част от тялото, включително и тази на пениса. Състоянието често предизвиква появата на сухи и люспести петна, зачервяване. Ако Състоянието не се овладее навреме, не само нарушава нормалния ритъм на живот, но и желанието за секс.

Херпес или гонорея

Нелекуваните полово предавани болести са честа причина за дискомфорт по време на полов акт. Гениталният херпес е силно заразен и болезнен и се нуждае от незабавно лечение. Сексът трябва да се избягва до пълното излекуване на проблема. В противен случай състоянието на страдащия може да се влоши.

Коментирай