Интимно

3 неща, които никога да не казвате на жена

Освен ако не искате да се разделите с нея

24.02.2017г. / 11 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете и жените мислят и разсъждават по различен начин. Ето защо имаме и различни възгледи и разбирания не само относно връзката, но и към подхождането към ситуациите в живота. Едни неща могат да огорчат мъжете, които са далеч по-прагматични същества от жените, както и съвсем други ситуации могат да са в основата на женското разочарование.

За да не разочароват своите нежни половинки, мъжете трябва да разберат, че има въпроси, които никога не трябва да задават на жените си по този начин, освен ако не целят раздяла, разбира се.

„Какво има пък сега?“

Този въпрос сам по себе си предполага не само липса на разбиране, но и нежелание за такова. Той е зададен с досада и някак неглижира нещото, което е разочаровало жената преди дори да го е изказала на глас.

Подобна реакция от страна на мъжете, още повече ако тя е системна, кара жените да се чувстват неразбрани, целенасочено неглижирани и емоционално потиснати.

Не е любов, когато демонстрираш нежелание да проникнеш в душата на половинката си. Не е любов, когато изначално отричаш нейните разбирания, само защото не се припокриват с твоите.

Мъже, опитайте се да разберете половинките ви! Задавайте им въпроса така „Какво има, скъпа? Какво те тревожи, слушам те!“

„Ти имаше страхотно тяло, когато се запознахме. Наистина ми липсва!“

Някои мъже откровено не съзнават колко обиждат половинката си с тази болезнена констатация. Да кажеш на любимата си, че вече не харесваш начина, по който изглежда, е ужасно.

Дори това да е така, има далеч по-приемливи начини да го направите, вместо да си спомняте с тъга за отминалите дни, в които любимата ви жена е била със страхотно тяло.

Да, случва се понякога, дори доста често, жените да губят добрата си форма след години. Но нима това не се случва на мъжете?

Не само че с това изречение можете да обидите своята половинка, но можете да я откажете тотално от желание за интимност, а в по-тежки случаи можете да я доведете и до изпадане в депресия.

Свързани статии

Женската душевност е нежна, особено що се отнася до външния вид и теглото. Напълняването и справянето с килограмите е болна тема за жените. Не я засягайте така грубо.

„Добре, направи го както си си решила. Така или иначе винаги правиш нещата по свой начин.“

Жените имат нужда от съпричастие и обсъждане на проблемите. Това не означава автоматично мъжете да престанат да взимат участие в обсъждането. Това важи и в обратния вариант.

Да вдигнеш ръце и да изкоментираш намеренията на половинката си по такъв безучастен и злоблив начин е пагубно за връзката. Вместо това можете да я попитате от какво има нужда или какво желае.

Снимки: Istock

Коментирай