Интимно

Знаци, че предпочитате да сте сингъл

Искате си свободата

28.03.2017г. / 12 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не обичате конфликтите във връзки, често ги избягвате, а и взаимоотношенията ви не продължават кой знае колко дълго. Как бихте определили себе си в любовта? Дали не спадате към хората, които въпреки флиртовете и любовните истории са сингъл? Вижте няколко сигурни признака, че сте от тях.

Вие сте сингъл в сърцето си

Психолозите казват, че когато някой е сингъл в сърцето си, той се радва на реалността, в която е. Просто има хора, които по природа са такива. Понякога създават романтични връзки, но не са склонни на дълготрайни партньорства. Идеята да създадат семейство не ги кара да се чувстват комфортно и предпочитат кратките партньорства.

Самостоятелни сте

Друг знак, който подсказва, че вие се чувствате по-добре сингъл е това, че не само разчитате на собствената си сила и се сблъсквате с предизвикателствата на живота, но обожавате да го правите. Когато човек се чувства силен, защото животът е в ръцете му, самочувствието му бързо расте.

Обикновено в една връзка очакваме половинката да ни бъде подкрепа, да ни дава сила, да помага в разрешаването на проблемите. Не така стоят нещата за хората, които някъде дълбоко в себе си предпочитат да са сингъл.

Искате си свободата

Ако сте преживели любовна връзка, в която свободата на личността ви е била застрашена и ограничена по някакъв начин, това без съмнение е причина вие да предпочитате да сте необвързани.

Някои хора просто искат да разполагат с лукса на времето, което имат, да ръководят сами живота си, да се насладят на свободата. Страхът, че следващата любов може да им отнеме тази независимост ги кара да изберат статус „сингъл“.

Страхувате се, че ще пропуснете нещо по-добро

Често ли се колебаете в избора на дълготраен партньор? Страх ви е, че може би някъде там ви чака нещо наистина по-добро и подходящо за вас...

Свързани статии

Не спирате да търсите, затова не се обвързвате сериозно или просто пропускате възможности за създаване и на мимолетни взаимоотношения? Няма съмнение, че дълбоко в себе си сте личност от тип сингъл. Това не значи, че в даден момент няма да отдадете сърцето и душата си на някого.

Не приемате нищо по-малко от перфектното

Известно ви е, че съвършенството не съществува, но това не ви обезсърчава да продължавате да го търсите.

Въпреки че дълбоко в себе си знаете, че няма да намерите идеалния партньор, не се отказвате да търсите този, който би покрил критериите ви. Ето защо предпочитате да бъдете сами, вместо да имате несъвършен партньор.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
lol ( преди 6 години )
До колкото ми е известно да раждаш не е задължение. Ако искам да съм сингъл на 38 ще бъда, и не ми пука от първосигнални мниения като петкановото. Не мисля,че трабва да раждам от неподходящ мъж, само защото "така трябва". Ако преценя,че не съм срещнала този, който търся няма да си развалям живота със семейство с първия петкан по улиците. Имам доста добра работа и доходи и си живея прекрасно и без това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
Драган ( преди 6 години )
Господин "Петкан", първо се информирайте после пишете. Синдрома на Даун не се проявява при жени на голяма възраст, така че примера ви е ***, както и вие с това изказване. Лично познавам над 30 жени с деца със Синдром на Даун, родили преди 30 годишна възраст, има 18-годишни майки, 20 и така на татък. Глупаво е когато се пишат подобни коментари, глупаво е и да се оставят да висят под статии. Всички тези млади майки на деца с Даун, са правили всички необходими изследвания, биохимичен скрининг, фетални морфологии, 3д,4д, и т.н. и не е било установен синдрома. Знам много за това и се дразня на подобни коментари от кой чул не чул.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 8 rate down comment
Петкан ( преди 6 години )
Те затова жени нямат деца на по 38 години и са Сингъл.... после защо има синдром на Даун и не могат да забременеят т.н...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време