Интимно

Защо жените изневеряват?

8 причини

14.12.2017г. / 16 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Погрешно разпространено е схващането, че предимно мъжете изневеряват, защото им е слаб ангелът.

Жените изневеряват не по-малко от мъжете, но по други причини. Чувствата при дамите са един от основните фактори за изневяра. Смята се, че при мъжете преобладава физическото изкушение, но изследванията показват, че и при тях в основата са емоционални липси във връзката, които подтикват към прегрешението.

Кои са причините една жена да изневери на половинката си?

1. Не усеща емоционалната връзка. Жените имат нужда да чувстват свързаност на духовно ниво със своите партньори. Ако забележат емоционално отдалечаване или неразбиране, те се отдръпват и го търсят другаде.

Как да се отървете от мислите за изневяра?

2. Не се чувстват оценени и уважавани. За една жена е от огромно значение партньорът ѝ да я цени и обича такава, каквато е. Ако усети настъпило подценяване или приемане за даденост, тя се дистанцира.

3. Чувстват се несигурни във връзката. Ако партньорът им дава прекалено много поводи за ревност и съмнение, жените стават раздразнителни, мнителни и обръщат погледа извън връзката.

4. Имат страх от обвързване. Не само при мъжете се наблюдава този тип страх, жените също могат да изпитват несигурност в избора си и то много по-често, отколкото се предполага.

Изневярата не е най-лошото нещо за една връзка

Свързани статии

5. Липса на секс и интимност. Една от най-честите причини една жена да потърси интимност при друг мъж е липсата на сексуално влечение от страна на партньора ѝ. Тя започва да се чувства нехаресвана, неодобрявана, несекси. Има нужда да получи това одобрение и го намира.

6. Сексуална несъвместимост. Колкото и жените да са предимно емоционално насочени към връзката, сексът има голямо влияние. Само с чувства нещата не могат да вървят напред. Нужна е и съвместимост в сексуален аспект.

7. Искат да сложат край на връзката, но не се решават. Търсят по-добър вариант при друг мъж, опитват дали си струва да прекратяват сегашната си връзка. Много жени се лутат по този начин.

8. Заради лошо отношение от страна на партньора. Много жени биват отблъснати от половинките си. Така любовта и привързаността им намаляват. Някои търсят вината в себе си, други изневеряват, за да си докажат, че все пак някой може да ги обича и цени.

 

Коментирай