Меню

Зелени постни сармички

17 ноември 2011 | 15:43 | Аз жената
Добави в любими
10 броя листа от лапад или червено цвекло, едри 
няколко по-дребни листа от лапад или цвекло 
1 глава лук 
3/4 ч. ч. ориз 
1 морков 
1/2 ч. ч. олио 
1-2 стръка копър 
сол, черен и червен пипер
2 ч.

Продукти
Приготвяне

В тенджера кипнете вода, подсолете и накиснете за 2-3 минути листата, за да омекнат. В дълбок тиган запържете нарязания лук, дребните листа, ориза. Добавете моркова и малко вода (1 ч. ч.), а след това и черния пипер, нарязания на ситно копър. Изключете и оставете докато оризът поеме водата. 

Навийте сармичките и подредете в тенджера. Захлупете с чиния отгоре.
Залейте с 3 ч. ч. топла вода. Добавете солта и червения пипер. Оставете на слаб огън да ври около 30-40 минути.
Поднесете с кисело мляко.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай