Сладки праскови

14 март 2013 | 10:50 | Аз жената
Добави в любими
500 г захар 
4 яйца
250 г прясно мляко 
1 и 1/2 ч.ч. олио 
1 ч.л. хлебна сода 
1 ч.л. амонячна сода 
6 ванилии 
брашно 
Крема:
2 жълтъка 
5 с.л. захар 
1 с.л. брашно 
1/2 л. прясно мляко

Продукти
Приготвяне

Омесва се меко тесто. Оформят се топчета, които леко се сплескват. Пекат се в загрята до 180 градуса фурна. След изстиване се издълбават с остро ножче и се пълнят с крем.

За крема: Сварява се, изстива и се прибавя към разбитите 200 г масло плюс 200 г пудра захар. В крема за прасковите се слага и малко какао.

Рецептата е на Галя, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай