Разрязваме пилето и го запържваме в половината от маслото, от двете страни, за да хване златиста коричка.

След това запичаме в предварително загрята фурна на 220 градуса.

В останалото масло запържваме ситно нарязаните лук и чесън и прибавяме ориза, който е предварително овкусен със сол и черен пипер. Разреждаме с пилешкия бульон 1 към 2 (една част ориз към две части бульон).

Разбъркваме, докато оризът стане напълно готов. При поднасяне първо се поставя готовото ризото и върху него и около него нарязаното на жулиени пилешко филе.

Чери доматите се запържват в малко масло с чесън и се прибавят към готовата порция.

Маскарпоне за 4 порции: 500 грама маскарпоне и 200 мл мляко се смесват в съд и се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер и се прибавят към пестото, докато редуцира. Сервира се към пилето.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още: