Меню

Печена сьомга с аспержи

10 ноември 2014 | 16:06 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
450 г малки картофи, почистени и разрязани наполовина
2 супени лъжици зехтин
сол на вкус
220 г аспержи, нарязани по дължина
1 супена лъжица пресен копър, нарязан на ситно
кората на 1 лимон – настъргана
1 скилидка чесън, едро нарязана
черен пипер на вкус, прясно смлян
300 г филе от сьомга
1 лимон, нарязан на кръгове

Продукти
Приготвяне

В плитък тиган на средна температура загрейте зехтина и задушете картофите. Поръсете със сол. Оставете ги да се готвят за около 10-12 минути. Когато покафенеят от едната страна ги обърнете и от другата за още 10 минути.

В средно голяма купа смесете аспержите с копъра, лимоновите корички, чесъна, ½ лъжичка сол и малко зехтин. Разбъркайте добре. Добавете тази смес от зеленчуци и подправки към картофите.

Осолете добре сьомгата и я запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна заедно със зеленчуците в средно голяма тавичка. Необходими са около 10 минути, за да стане готово.

Сервирайте с резени пресен лимон.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай