Готварство

Печена пуйка

Печена пуйка
Продукти:
Средно голяма пуйка
100 г краве масло
1-2 глави кисело зеле
сол
черен пипер
за пълнежа:
1 чаена чаша ориз
дреболиите от пуйката
1 кубче бульон “Галина Бланка”
стафиди
1 глава лук
сол
черен пипер

Приготвяне:
Измийте и посолете пуйката. Поръсете я с черен пипер и я печете в силна фурна до зачервяване. Вместо с фолио увийте пуйката със зелеви листа/от онези, които няма да използвате за сармите/. Намалете фурната и допечете пуйката. Ако решите да я пълните, задушете лука, нарязан на ситно, добавете ориза и нарязаните, предварително сварени дреболии. Залейте с 300 мл бульон, добавете стафидите, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Когато оризът поомекне, свалете го от огъня.
Напълнете пуйката, зашийте и увийте в зелевите листа. При печенето от време навреме поливайте със соса. За аромат в тавичката сложете една дюля и сушени сливи.

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 0

Напиши коментар

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto