Готварство

Класическа супа борш

Класическа супа борш
Продукти:
1 глава червено цвекло листата от 1-2 глави червено цвекло 1 картоф 2 моркова 1/4 зелка 2-3 суп. лъж. грах 1 глава лук магданоз 2-3 суп лъж масло сол на вкус сметана магданоз
Приготвяне:

Боршът е традиционна украинска супа. Приготвя се и в други славянски кухни. Той е приятна лятно-есенна супа, лека и подходяща за всякакви случаи.

Супата е нискокалорична, полезна и подходяща и при диети.

Приготвяне:
Почистете зеленчуците. Настържете или нарежете на дребно цвеклото, морковите, останалите – на кубчета. Поставете в около 2 л вода.
Поставете супата да заври и на умерен огън да къкри около 45-50 минути.
Накрая подправете със солта и маслото.


При поднасянето добавете на всяка чиния лъжица сметана и поръсете с малко магданоз.
Добър апетит!

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Рибена чорба

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 4

Напиши коментар
  • 4

    ralica

    преди 2 години

    MHOGO OBI4AM DA GOTVQ.
  • 3

    Бетци

    преди 2 години

    Тази супа Борш е неустоима!Опитаите,много е вкусно!
  • 2

    шона

    преди 2 години

    Руски борш се приготвя от говеждо месо, лук, моркови, зеле,домати и целина. Превъзходен вкус!
  • 1

    елена

    преди 2 години

    украински борщ се готви със месен/задължително!!!!/ бульон, вари се със свинско рагу, а после се добавят зеленчуци!!!

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto