Продукти:  
2 яйца (отделя се малко жълтък за намазване)  
1/2 кофичка кисело мляко  
20 г мая размита в чаша хладка вода  
по лъжичка сол и захар  
3с. л. мазнина  
брашно колкото поеме
Приготвяне:  
Замесеното тесто се оставя 2-3 часа на топло да втаса. Отделя се малко от него за украса, голямата част се поставя в намазана с олио тава и се оставя отново да втаса, след което се маже с оставения жълтък разреден с водичка.  
Заделеното за украса тесто се разточва, поръсва се с брашно и се реже на малки квадрати, всеки квадрат се реже по диагонал на 4 триъгълника, от които се оформят листенцата на цветята.  
Пече се в предварително загрята умерена фурна.  
Когато е готова, с четчица се намазват цветчетата с мазнина, в която има червен пипер.  
Същото тесто ползвам за пици.
 Салата от пиле 
 Картофи-цървулки 
 Пържола със сос от печено 
 Баница с късмети 
 Плодова торта
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”