Меню

Вкусна баница с кайма и подправки

19 септември 2025 | 09:14 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Вкусна баница с кайма и подправки
65 мин.

  • Порции: 5-6

Обичате ли баница? Тя винаги е добра идея, когато ни изненадат гости или искаме да зарадваме себе си и любимите ни хора. Днес споделяме една чудесна рецепта за вкусна баница с кайма и подправки.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън. 
  3. Задушете нарязания лук за кратко, след което добавете каймата и подправките. 
  4. Гответе, докато месото покафенее напълно.
  5. Отцедете излишната мазнина и върнете тигана на котлона. 
  6. Добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от огъня.
  7. Намазнете тава за печене. 
  8. Подредете на дъното ѝ 1 кора и я намажете със зехтин.
  9. Върху нея сложете втора, която също намажете.
  10. Така подредете половината от корите. 
  11. Разпределете цялата плънка. 
  12. След това подредете останалото количество кори, като мажете всяка с мазнината. 
  13. Намажете последната кора с мазнина и с остър нож разрежете баницата на квадрати. 
  14. В купа разбийте млякото и яйцето.
  15. Подправете с малко сол и черен пипер. 
  16. Залейте баницата. 
  17. Печете за около 40-45 минути, като наблюдавате внимателно, за да не изгори. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай