Обичате ли баница? Тя винаги е добра идея, когато ни изненадат гости или искаме да зарадваме себе си и любимите ни хора. Днес споделяме една чудесна рецепта за вкусна баница с кайма и подправки.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън.
Задушете нарязания лук за кратко, след което добавете каймата и подправките.
Гответе, докато месото покафенее напълно.
Отцедете излишната мазнина и върнете тигана на котлона.
Добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от огъня.
Намазнете тава за печене.
Подредете на дъното ѝ 1 кора и я намажете със зехтин.
Върху нея сложете втора, която също намажете.
Така подредете половината от корите.
Разпределете цялата плънка.
След това подредете останалото количество кори, като мажете всяка с мазнината.
Намажете последната кора с мазнина и с остър нож разрежете баницата на квадрати.
В купа разбийте млякото и яйцето.
Подправете с малко сол и черен пипер.
Залейте баницата.
Печете за около 40-45 минути, като наблюдавате внимателно, за да не изгори.