Продукти:  
 прясно мляко – 500 мл  
 яйца – 4 бр.  
 мая – 40 г  
 олио – 100 г  
 брашно – 1.1/2 кг  
 сол и захар – по 1 с. л.  
 маково и сусамово семе
Приготвяне:  
 Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.  
 От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”