Меню

Лимонов Пай

15 декември 2008 | 14:35 | Аз жената
Добави в любими
Лимонов Пай

Приготвяне

Този лимонов пай е подходящ както при официални случаи и празници като Нова Година, така и в летните жеги, когато лимонът действа разведрително и приятно.

Продукти:
За блата:
150 г масло
2 яйца
1 с. л. ром
6 с. л. прясно мляко
2 ч. ч. брашно
1 бр. бакпулвер За крема:
4 с. л. брашно
1 ч. ч. захар
1 лимон
2 жълтъка

Приготвяне:
Разбийте маслото и яйцата. Добавете рома, млякото, брашното, а след това и бакпулвера. Тестото поставете във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. В краищата оформете ръбче, за да се получи форма за пая. Печете в умерена фурна (около 180 градуса) до зарозовяване около 20-25 минути.
За приготвяне на крема разбийте брашното и захарта с 1 и половина чаена чаша вода. Поставете на котлона. Изцедете лимона, а кората му – настържете. Прибавете към сместа. Постепенно добавете жълтъците. Бъркайте до сгъстяване. Оставете леко да изстине и изсипете в охладената основа за пая.
Охладете и оставете няколко часа преди поднасяне. При възможност и желание поднесете с малко сметана или сладолед, ягода и украса листо от мента.
Добър апетит!

* * *

Дюли с канела

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
vili ( преди 11 години )
За двата жълтъка в крема разбрах. А къде е мястото на двете цели яйца,също от крема?От редакцията:Здравейте и благодарим за забелязаната грешка, поправихме я.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар