Здраве и красота

Полезна и богата вечеря за ефективно отслабване

27.09.2012г. / 03 27ч.
Снежана Проданова
Полезна и богата вечеря за ефективно отслабване

Когато търсим път към съвършената в нашите очи фигура, всяка калория по пътя ни е от значение. Това не означава обаче, че трябва да ограничаваме прекалено количеството храна, което изяждаме. Полезната и вкусна вечеря не е толкова трудна за приготвяне.

Започнете със зелена салата, благодарение на нея не само ще си набавите така важните фибри, но и според изследвания, ще намалите наполовина количеството калории, които бихте приели. Фибрите удължават чувството за ситост, предотвратяват качването на допълнителни килограми и дори спомагат за отслабването.

Пригответе богата на протеини храна – говеждо, пилешко, свинско месо, риба, тофу или бобови растения. Ако заложите на мазнини и въглехидрати, вместо на протеини, най-вероятно ще огладнеете по-бързо, а това не е за предпочитане, ако ще се спазва диета.

Зърнените храни са изключително важен елемент от хранителния режим на всеки човек и ако е силно препоръчително да се ядат често и пълнозърнести храни, то за спазващите диета, това е почти задължително. Според изследвания в пълнозърнестите храни се съдържа голямо количество магнезий, който спомага за регулирането на мазнините в организма.

Не се лишавайте от сладко. Интересен факт е, че ако в диетичното меню липсва поне едно лакомство, което да ни стимулира, докато сме на диета, можем да изгубим ентусиазъм и да не се справим с предизвикателството на здравословното хранене. С прекъсването на приема на захар се стимулира отделянето на определена молекула в мозъка ни, която обикновено се синтезира в моменти на нервност или стрес. Липсата на мотивация води до прекъсване на диетата и дори влошаване на хранителните навици.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай