Здраве и красота

Шиацу масаж при болки в гърба

Помага да намалите болките

30.11.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки би искал поне веднъж седмично да се поглези с релаксиращи терапии. Масажът като част от релаксацията може да помогне не само за намаляване на тревожността, стреса и умората, но и да облекчи редица заболявания. Масаж, с който може да забравите за грижи и проблеми е шиацу. Той е неразделна част от японската медицина и е подобен на акупунктурата. Шиацу е повлиян от китайски техники и претърпява еволюция през вековете.

Въпреки, че шиацу е източна древна традиция, практикува се и на запад, но доста по-късно – през 60-те години на миналия век. Характерно за шиацу масажа е, че подобно на други източни терапии, масажистът се опитва чрез него да възстанови потока на жизнената енергия на тялото, като използва пръстите си, а не игли, както е в акупунктурата. Според източната медицина човешкото тяло е покрито с основни линии, наречени меридиани.

Свързани статии

По тези линии има енергийни потоци и там се срещат лимфните съдове и ендокринните жлези. Когато енергията в тялото е блокирана, това причинява дисфункция, умора и болка. Когато посетите дипломиран специалист по шиацу масаж, той ще постави ръка върху вашия център на жизнената енергия, който се намира над пъпа.

Този вид масаж започва от краката и завършва със скалпа. С пръстите си масажистът набляга на целевите области. Масажът може да бъде по-лек или по-силен, всичко зависи от това как се чувства клиентът. Набляга се на проблемните места.

Шиацу не само ще ви отпусне, но и ще помогне за лечението на редица здравословни проблеми. Ако тези масажи се правят редовно, могат да подобрят енергията в тялото, да засилят имунитета, може да помогнат за облекчаване на болката и да не се налага да приемате медикаменти. Шиацу помага при болки в гърба, мигрена, умора, храносмилателни проблеми и други.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
rafaelo ( преди 10 години )
В квартал Лозенец около пл.Европеисни съюз се подвизава руска *** носеща NIF
отговор Сигнализирай за неуместен коментар