Здраве и красота

Подходяща напитка за всяка ситуация

Какво помага при мускулни крампи?

12.02.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато почувствате някакво неразположение, в повечето случаи взимате медикамент, който помага. Успоредно с това се доверявате и на храни, които също могат да ви помогнат. Споделяме кратък списък на напитки, които са полезни в много и различни ситуации, които са част от ежедневието на всеки.

За изграждане на мускули – мляко

Когато искате да имате добре оформени мускули и тренирате редовно, млякото е вашата напитка. То съдържа незаменими аминокиселини, калций, казеин и суроватъчни белтъци, които спомагат за изграждането на мускулите.

Когато искате да свалите излишните килограми – зелен чай

Чаят е една от най-консумираните напитки, а зеленият чай е един от най-мощните помощници в топенето на мазнините. Ако редовно се консумира, ще ви помогне да бъдете по-здрави и ще ускори леко метаболизма ви. Към полезния зелен чай не пропускайте да добавите и пресен сок от грейпфрут, който също има доказан положителен ефект при загубата на тегло.

За да се възстановите след тренировка – вода, спортни напитки, шоколадово мляко

Най-важното нещо по време и след тренировка е да останете добре хидратирани, затова водата е първа в списъка с подходящите напитки. Ако не сте любители на спортните напитки, шоколадовото мляко може да помогне на организма да се възстанови след физическа активност, тъй като е богато на протеини и въглехидрати.

Когато правите лек крос – кокосова вода, вода, сок от вишна или сок от череша

Друга напитка, която хидратира, освежава, възстановява изгубените електролити и помага при отслабването е кокосовата вода. Консумирането на сок от череши или вишни (за предпочитане пресен сок) може да помогне на мускулите да се възстановят по-бързо след тичането и да намалят мускулните болки. Минералната вода си остава незаменима напитка във всеки един случай.

При мускулни крампи – сок от туршия

Може да звучи нелогично, но сокът от туршия може да облекчи мускулните спазми, които най-често се усещат в областта на прасците. Въпреки че е доста солен и кисел и е причина за задържане на излишни течности, изследвания показват, че сокът от туршии влияе добре и при чувство на умора.

При разтроен стомах – джинджифилова напитка

Ако все още не сте го добавяли към вашите зеленчукови смутита, сокове или топли чайове, при следващото стомашно неразположение сложете малко от ароматната подправка в чая си. Джинджифилът ще намали болката, възпалението, ако имате гадене, това е един от най-добрите лекове.

Коментирай