Здраве и красота

Звезди, за които здравословният начин на живот е мания

Как Оливия Уайлд поддържа перфектна кожа

12.03.2014г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Все повече хора започват да обръщат внимание на начина си на хранене. Здравословното хранене е път не само към добрата фигура, но и към доброто здраве, а за някои известни личности се е превърнало и в страст.

Актрисата Оливия Уайлд до скоро беше стриктен вегетарианец, а нейната сестра е заклет веган. Оливия смята, че това е един добър начин на хранене и живот, но тъй като скоро очаква бебе, за нейните специални хранителни нужди тя е добавила определени храни в менюто си.

Това разбира се не означава, че тя не се стреми да консумира чисти храни. Споделя, че поддържа кожата си красива и здрава именно, защото се старае храната й да бъде богата на много витамини, минерали, полезни протеини и въглехидрати.

Гуинет Полтроу винаги е поддържала перфектна фигура. Актрисата не крие, че често се подлага на диета, която изключва от менюто й кафето, алкохола, пшеницата, млечни продукти, яйцата, месото, соята и всички преработени храни.

Актрисата издаде и книга със заглавие „It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great.“ В нея тя споделя вкусни и здравословни рецепти, които не само помагат да изглеждате добре, но и да се чувствате така.

Моделът Джесика Алба също подкрепя здравословния начин на хранене. Тя е една от съоснователките на The Honest Company, която дава възможност на много родители да закупят безопасни, екологично чисти и полезни продукти за своите деца и бебета.


В своята книга „The Honest Life: Living Naturally and True to You,“ тя дава ценни уроци за живота, майчинството и разбира се за здравословното хранене. Тя се храни предимно с пресни плодове и зеленчуци, които са биологично отглеждани, както и с ядки. Избягва да консумира или готви с преработени продукти.

Алиша Силвърстоун не само, че се стреми да яде чисти храни, но повече от десетилетие е веган. Тя също е и автор на книгата „The Kind Diet: A Simple Guide to Feeling Great, Losing Weight“, а през април се очаква да излезе и друга нейна книга „The Kind Mama“, които съдържат насоки за здравословния начин на живот.

Свързани статии

Супермоделът Миранда Кер, която преди месеци пусна своя органична линия козметични продукти също е от звездите, за които здравословният начин на живот е страст. В продуктите от нейната линия се включват нони (екзотичен плод), масло от шипки, лайка и лавандула.

Тя също е автор на книга със заглавие „Treasure Yourself: Power Thoughts for My Generation“, в която пише за здравословното хранене, както и за полезния сок от плода ниони, който тя консумира още от ранното си детство. Добавя, че сокът е богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които стимулират имунната система и оставят кожата красива и мека.

Жизел Бюндхен също се стреми да се храни здравословно, като 80% от плодовете и зеленчуците, които консумира тя и семейството й се отглеждат в имота им, в който има дори курник.

Снимка: Reuters

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Всичко е ок, ако не изпадаш в крайности
отговор Сигнализирай за неуместен коментар