Мода

Прическа „венец от плитки“ (видео)

Актуална прическа от модните подиуми

04.04.2014г. / 16 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Плитките са една от най-лесните прически след конските опашки, които са подходящи за всеки повод и имидж. Разнообразните варианти, в които дамите могат да сплетат косите си ги правят едни от най-предпочитаните прически. Днес споделяме една идея за това как да си направите прическа с венец от плитки.

Това оформяне на косата присъства в представянето на модните колекции на Naeem Khan, Nicole Miller, Rebecca Minkoff и други. Това, което ще ви е необходимо е маша за коса, ластици за коса, малки метални фиби, четка, вакса за коса или друг стилизиращ крем, лек лак за коса.

Най-напред разделете косата като оформите път по средата. С помощта на маша подвийте леко краищата й. За да бъде прическата по-устойчива, под първия пласт коса може да нанесете малко количество вакса. Така както косата ви е разделена на две половини, трябва да я сплетете на две плитки, като всяка фиксирайте с тънък ластик за коса.

Свързани статии

Вземете едната плитка, прехвърлете я към противоположната страна и я фиксирайте с фиба. След това прехвърлете и леко кръстосайте другата плитка. Краищата на плитките е добре да подпъхнете под останалата коса и да фиксирате с фиби.

За да се задържи в този вид прическата трябва да фиксирате плитките на няколко места със секретни фиби. Най-накрая може да напръскате с лак за коса с лека формула.

Снимка: Reuters

Коментирай
Свободно време