Здраве и красота

Как да елиминирате токсините и да имате бяла усмивка

Изплакването на устната кухина (pulling) с естествено масло спомага да елиминирате токсините от организма

10.04.2014г. / 08 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Oil pulling е естествен метод с вековна история спомагащ за очистването, детоксикирането и поддържането на здрави венци и зъби. Oil pulling наричат на английски изплакването на устната кухина със зехтин или друг вид естествено масло. Освен че премахва плаката и вредните бактерии, има и избелващ ефект върху зъбите.

Идеята на тази грижа от аюрведа е че зехтинът (или маслото) задържано в устната кухина за няколко минути спомага за подобряване на оралното здраве. Също както помага на кожата и ноктите, така зехтинът се грижи за детоксикацията и здравето на венците.

Тази практика започва преди хиляди години в Индия. Изплакването на устата със масло помага и при кожни заболявания, артрит, астма, главоболие, хормонален дисбаланс, инфекции, проблеми с черния дроб и други, изтегляйки вредните елементи от тялото и изхвърляйки ги през устната кухина.

Как да се възползвате от тази здравословна грижа?

Трябват ви една или две супени лъжици зехтин, кокосово масло или сусамово масло. За по-мек и приятен вкус може да използвате кокосово масло. Преди да измиете зъбите си с четка и паста, задръжте маслото в устата си за около 15-20 минути като може да жабурите. След това изплакнете устата си добре с леко топла вода и вече можете да измиете зъбите си с четка и паста.

Свързани статии

Най-добре е изплакването с маслото да се прави сутрин преди да сте пили и яли, като тази грижа може да се прави и вечер. Много е важно да изплюете маслото след като е минало времето, а не да се преглъща, тъй като то е поело много бактерии и токсини. За оптимален ефект правете тази грижа всеки ден в продължение на 30 до 60 дни.

Какво ще се подобри при всекидневното изплакване на устата с масло?

  • Ще се намали кървенето на венците
  • Ще подобрите дъха си
  • Ще избелите зъбите си
  • Ще подобрите метаболизма
  • Ще детоксикирате организма
  • Ще намалите възпалението на устната кухина
  • Ще регулирате акнето
  • Ще намалите главоболието и безсънието.

Снимка: photl.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
абе глупости, само ни занимават с тия измислени токсинитакова нещо не съществува, ама колко продукти продават на наивници като вас да се чистят от токсини не е истина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Ползите май са повече от неприятното усещане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Деска ( преди 10 години )
Аз съм го пробвала. Много е гадно! Зехтинът се превръща в бяла пяна и може би заради гаргарата се отделя слюнка в устата и на 10 - тата минута става отвратително. Но има ефект! После дъхът ми е приятен и за 5-6 пъти кожата ми наистина се избистри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар