Здраве и красота

Сенки според цвета на очите

Не гримирайте сините очи със сини сенки

19.04.2014г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гримът е от изключително голямо значение, когато искате да постигнете добра визия. Освен с повода, тоалета и в зависимост от това дали е дневен или вечерен грим, вие се съобразявате с избора му и според цвета на кожата на лицето, цвета на косата и на очите.

Очите и устните са най-изразителната част от женското лице. Въпреки че всяка дама има любими цветове, сенките трябва да бъдат съобразени не само с нейните предпочитания, но с това кои най-добре биха подчертали цвета на очите. Ето няколко насоки за това какви сенки да си изберете.

Сини очи

За да подчертаете прекрасния син цвят на очите си, избягвайте сините сенки. Синият цвят е от студените цветове и той контрастира добре с по-топлите като кафяво и праскова. Идеални цветове сенки за сини очи са злато, бронз, шампанско, жълто-бежово, праскова.

Зелени очи

За да подчертаете техните нюанси също се доверете на комбинацията от топли цветове като оранжевокафяви нюанси. За да постигнете по-силен ефект поставете върху клепачите си лилави сенки. Най-добрите цветове сенки за зелени очи са цвят праскова, лилаво, наситенорозово с фин брокат.

Свързани статии

Кафяви очи

При кафявите очи може да си позволите да нанесете всякакъв цвят сенки. Единствено избягвайте белите и много светлорозовите сенки, защото те ще направят окото ви да изглежда по-малко и подуто. Подходящи сенки за кафяви очи са виолетово, златисто, кафяво синьозелено, праскова, зелено.

Лешникови очи

Те се срещат по-рядко за разлика от останалите. Те са съвкупност от кафяво, зелено и тук-там имат петънца в сиво. Сенките, които ще нанесете върху клепачите ще заиграят с цветовете на очите. Особено подходящи са сенки в цвят на лавандула, виолетово и жълто-кафявите. Може да нанесете сребристи сенки, но избягвайте златистите, защото те ще се сливат с цвета на окото.

Снимки: Reuters

Коментирай
Здраве и красота