Здраве и красота

За какво да помислим, преди да боядисаме косата?

Факторите, които не трябва да пренебрегваме

22.01.2015г. / 17 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Смяната на цвета в косите е един чудесен повод да отпразнуваме своята красота. Често различните прически внасят настроение, превръщат се в повод за високо самочувствие и дори могат да станат причината за вътрешна хармония.

Колкото и да обичаме да изпробваме все по-нови и нови неща, не трябва да забравяме, че нанасяме сериозни вреди.

Независимо колко щадящи са новите формули на боите, все пак не могат да се премахнат всички негативни последици от продължителното прилагане на процедурите.

Всички дами, които са се боядисвали поне веднъж в живота си знаят фазите, през които минава косата – първоначално е мека и блестяща, а с времето става все по-суха и изтощена.

За да няма разочаровани от каквото и да е след боядисването, препоръчваме да обърнете внимание на някои фактори. Ето кои са те.

Свързани статии

Цялостно състояние

Ако вече многократно сте боядисвали косата си, може би е време да помислите за цялостното й състояние. Колкото и маски да слагате, единственото решение е да си дадете малко почивка от агресивните бои.

Преди да решите кога да е конкретният период, в който няма да се подлагате на такива процедури, спрете се на възможно най-близък до естествения ви цвят, за да не бъде толкова контрастна разликата при израстването на косата.

Консултирайте се

Мнението на професионалист е много важно, особено ако сте решили да се подлагате за първи път на такъв тип промяна. Добре е да ви насочат към точния пигмент, който да използвате, за да не се получи твърде голямо разминаване между очакванията ви и вече постигнатия резултат.

Независимо дали ще дебютирате с нови нюанси в косата или вече доста пъти сте използвали тази техника за промяна, препоръчително е да се възползвате от услугите на вашия фризьор. В домашни условия трудно можете да постигнете целта, която искате.

Подходящ нюанс

Ако има един съвет, който задължително да вземете предвид при боядисване, това е селекцията на цвят. Независимо от любимите ви пигменти, не забравяйте, че платиненорусото и черното състаряват значително лицето и добавят няколко години към възрастта.

Възползвайте се от широката гама кестеняви и златисти нюанси, за да изглеждате едновременно свежи и красиви.

Коментирай