Здраве и красота

5 лесни трика за избелване на зъбите

Холивудска усмивка за нула време!

15.03.2015г. / 16 11ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бялата холивудска усмивка е желание на всеки от нас! Кой не би желал да има искрящо бели зъби?

Но знаем, че процедурите за избелване са скъпи и не всеки може да си ги позволи. Какво може да се направи в такъв случай?

Гаргара с ябълков оцет

Правете изплакване на устната кухина с ябълков оцет всяка сутрин и вечер. Оцетът помага за премахване на петната, пречи на задържането на плака и избелва зъбите. Освен това той убива бактериите, причиняващи проблеми с венците и лош дъх.

Яжте храни детергенти

Някои храни имат свойството да избелват и почистват. Такива храни са ябълките, суровите моркови, целината, пуканките. Тези храни премахват наслагванията от храна и дават усещане за току-що измити зъби.

Снимка: Thinkstock

Почиствайте езика

Много от нас забравят да почистят езика, а наблягат само на зъбите. Върху езика се задържат много бактерии и частици от храната, които правят зъбите жълти.

Свързани статии

Лошият дъх също се дължи до голяма степен на натрупвания върху езика. Не забравяйте да четкате и него при измиване на зъбите.

Сменете четката за зъби

Четките за зъби са средище на бактерии. В тях се създават добри условия за растеж и размножаване на микроорганизми. Затова трябва да се сменят най-много на 2-3 месеца. С нова четка зъбите се почистват по-качествено, което помага за поддържане на бяла усмивка.

Сода за хляб

Мийте зъбите със сода за хляб веднъж седмично. Изсипвайте половин чаена лъжичка сода за хляб в пастата за зъби и четкайте.

Содата действа като абразив, който изстъргва наслагванията и избелва зъбите.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )