Здраве и красота

Бананови кори за бели зъби

За какво помага кората от банан?

18.03.2014г. / 08 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Бананите са здравословни, питателни и ароматни плодове, които са любими на всички. Ползите за здравето, които носят не се изчерпват само с тяхната консумация. Кората от банана също има приложение в грижата за доброто здраве и красота. Вижте за какво може да използвате банановите кори преди да ги изхвърлите.

Помагат за премахването на брадавици

Банановите кори в никакъв случай не са за изхвърляне, защото са естествен лек срещу неприятните брадавици. Те не само че помагат за тяхното премахване, но и възпрепятстват повторната им поява. Вземете кора от банан и с вътрешната част натъркайте брадавицата. Правете този трик всекидневно и ако може по 2-3 пъти на ден.

Правят зъбите бели

Ако досега сте чували за избелващото действие на банановите кори, но не сте го пробвали, убедете се в тяхната избелваща сила, защото те наистина работят. За да се сдобиете бързо с искрящо бяла усмивка, търкайте зъбите си веднъж или два пъти седмично с бананова кора, но с вътрешната й мека част.

Помагат при пъпки и белези, които остават след пъпките

Ако не сте успели да заделите малко от вкусния банан, за да си направите маска за лице, използвайте меката част на кората на банана. Разтъркайте я върху пъпките или белезите от пъпки и оставете да действа около 15 минути. Тази разкрасяваща терапия може да правите всекидневно.

Свързани статии

Помагат при бръчки

Корите от бананите също имат антистареещо действие, както самият плод. Те също са богати на антиоксиданти. Разтъркайте лицето си с бананова кора и оставете за 10 минути. След това изплакнете. Ще усетите кожата си стегната и подхранена.

Помагат при псориазис

При този кожен проблем кожата на пациентите често се бели и сърби. Ако натъркате леко засегнатите места с обелка от банан и оставите да действа няколко минути, а след това изплакнете, значително ще намалите сърбежа.

Ухапване от комар

Пъпките от комар често се подуват и сърбят. Натъркайте ухапаното място с кора от банан, за да облекчите сърбежите.

Коментирай