Здраве и красота

Натурална грижа срещу стрии в 3 важни стъпки

Как да премахнем стриите

20.07.2016г. / 15 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са един от най-ужасните проблеми, загрозяващи красотата на женската кожа. Най-лошото е, че те могат да се появят дори при най-малкото отклонение в теглото. Не е нужно да напълнеете драстично, за да получите стрии. Не е рядко явление да получите разтягане на кожата и при отслабване.

Най-честата причина за поява на стрии е недостатъчното хидратиране и колаген в тялото. Ето защо е добре да хидратирате както отвътре, така и отвън. Яжте повече плодове и зеленчуци, риба, ядки и семена. А отвън мажете редовно с подходящи лосиони и хидратиращи масла.

В домашни условия можете да си приготвите някои полезни мехлеми, скрабове и мазила срещу стрии.

За скраб:

  • 1 супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • ½ чаша растително масло по избор

Смесете всички съставки. Ще се получи леко лепкав и грапав скраб. Активно масажирайте с кръгообразни движения като е препоръчително преди това да измиете кожата, както и след скраба. Веднага след като изплакнете скраба нанесете обилно овлажнител (лосион или натурално растително масло).

След скраба нанесете масло

Както споменахме, след третирането на стриите със скраб е важно да се хидратира в дълбочина. Едно от най-подходящите растителни масла в случая е маслото от тъмни гроздови семки. Можете да изберете и друго масло, но това е най-ефективното.

В семето на тъмното грозде се съдържат полезни киселини, които видимо съживяват кожата и подобряват целостта и външния ѝ вид.

Свързани статии

И накрая маска

След като сте провели предните две процедури е време за успокояващата маска, която е ефективна дори при стари и напреднали стрии. Прави се от настъргана лимонова кора, смесена с малко кисело мляко.

Получава се гъста смес, която се нанася върху засегнатите участъци и се оставя да действа, докато изсъхне или за около половин час.

Накрая изплакнете обилно с хладка вода и отново хидратирайте. Правете всички тези процедури 3 пъти седмично за добри видими резултати.

Снимка: iStock

Коментирай