Здраве и красота

5 от най-добрите масла за акнеична кожа

Намаляват белезите и омазняването на кожата

30.08.2016г. / 15 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Акнето  е често срещан кожен проблем, който засяга и двата пола, както в юношеска възраст, така и в по-късна. Неприятните и болезнени пъпки по лицето, деколтето, гърба, бедрата, дупето, не само скриват красотата на кожата ни, но понякога са трудни за третиране.

Освен специализираните терапии за акне и козметиката, има няколко етерични масла, които доказано помагат на проблемната кожа. Споделяме някои от тях. 

Лавандулово масло

Лавандуловото масло присъства често в козметични продукти и особено в тези, които са предназначени за успокояване на кожни раздразнения. То е чудесно и за кожа предразположена към акне, тъй като се бори с дефектите, които нанасят върху нея възпаленията, като същевременно ги намалява.

Може да го нанасяте ежеднвено върху кожата си, да го добавяте в маски за лице, кремове.

Масло от чаено дърво 

Маслото от чаено дърво съдържа противогъбични и антибактериални свойства, които намаляват възпалението и образуването на пъпки. Почистете кожата от замърсяванията и с помощта на памучен тампон върху, който предварително сте сложили наколко капки от него и забършете проблемните зони.

Ако кожата ви е твърде чувствителна към маслото, може да добавите малко количество кокосоово масло. Най-доброто съотношение е 3 капки масло от чаено дърво към чена лъжичка кокосово. 

Масло от бергамот

Това масло има  невероятен цитрусов аромат и антибактериални свойства. Редовното му нанасяне върху кожата, спомага за елиминирането на петната и пъпките. Подходящо е за комбинация и с други полезни масла, като  кокосовото, масло от жожоба и зехтин, а миксът напраевен с тях е една добра естествена терапия за акне.  

Масло от розмарин 

Розмаринът има способността да помага на кожата, да секретира по-малко излишен себум. Омазняването на кожата и акнето, често се срещат заедно като проблем.

Свързани статии

Маслото от розмарин има противовъзпалително действие, което намалява зачервяването на кожата. Нанасяйте от него в малки количестов или го добавяйте към домашните маски. 

Масло от лимонова трева

Богато е на витамин А, който спомага за ремонта на кожните клетки. Маслото от лимонова трева съдържа и витамин Е, който също спомага за подобряване състоянието и вида на кожата, като това да намали белезите, появили се в резултат на акне. 

Снимка: istock
 
 

Коментирай