Здраве и красота

Вълшебен домашен сироп за отслабване и детоксикация

За какво помага всяка една негова съставка?

11.11.2016г. / 15 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикирането на организма е от съществено значение за здравето. Важно е да се прави ежедневно, за да не се допускат натрупвания на вредни вещества в тялото. Един страхотен начин за детоксикиране и отслабване ежедневно вкъщи е чрез домашно приготвен сироп.

С него не само ще се освободите от токсините по-бързо, но и ще свалите излишни килограми за кратко време. Сиропът включва няколко вълшебни съставки. Ето кои:

  • 2-3 супени лъжици настърган джинджифил
  • 2 супени лъжици канела
  • 3 супени лъжици мед
  • 3-4 лимона
  • 125 г хрян

Приготвяне:

Пасирайте хряна и джинджифила в блендер и добавете предварително изстискания сок от лимоните. Разбъркайте добре, след това добавете канелата и меда.

Отново бъркайте с лъжица, докато сместа започне да се сгъстява и да се получава сироп. Изсипете сместа в подходящ съд за продължително съхранение с плътно затварящ се капак.

Как да приемате сиропа?

Просто кусайте по 1 супена лъжица от сиропа 2 пъти сутрин и вечер. Правете това всеки ден най-малко 3 седмици. След това направете пауза от толкова седмици, колкото сте приемали сиропа и повторете процедурата.

Снимка: iStock

Защо е полезен този сироп?

Съставките на вълшебния сироп стимулират обмяната на веществата, намаляват нивата на кръвната захар и инсулина като крайният резултат е редукция на теглото и мастната тъкан.

Джинджифилът допринася за регулирането на храносмилането и метаболизма. Това е първата крачка към отслабването и освобождаването от натрупаните токсини, пише NaturalNews.

Този прекрасен корен има свойството да потиска глада и да създава усещане за ситост по-дълго време. Така ще откъснете съзнанието си от желанието за похапване.

Канелата съдържа мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и токсините в тялото. Тя също има пряко отношение към контрола на кръвната захар и инсулина. Ако те са с високи нива гладът става непоносим, а отслабването много трудно.

Неслучайно канелата е основна съставка в някои хранителни добавки за диабетици, тъй като тя допринася за усвояването на въглехидратите в организма.

Лимонената киселина също стимулира правилното храносмилане и помага за неутрализиране на токсините в тялото. Хрянът пък е полезен за страдащите от хипертония, защото съдържа големи количества калий, а той контролира нивата на кръвното налягане.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Изабела ( преди 4 месеца )
Все пак има ли някой доволен от сиропа ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Лелееее.... ( преди 7 години )
Малееее, не съм журналист и ще си пиша с колкото си искам пълни члена, докато ти и компанията ти от псевдо "журналисти", за по-кратко наречени драскачи - кусате, та кусате! Ама, яко кусате!От редакцията:Благодарим ви за всичките коментари. Надяваме се и на още. Те са наистина удовлетворителни за нас, защото визирате такива неща, които според вас са кусури, но всъщност са си съвсем наред. И да, думата кусури е напълно книжовна, присъства и в най-новия официален правописен речник на БАН. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Малееее ( преди 7 години )
До Лелееее....: А като си толкова грамотен/грамотна, защо пляскаш пълен член и запетаи там, където не им е мястото? Айде сега да си намериш няколкото грешки хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Лелееее.... ( преди 7 години )
Няма смисъл да споря с вас. Определено не сте в час с Българският Книжовен Език, който е и официален! Не ми цитирайте тълковният речник на БАН - той тълкува думите (обяснява значението им), затова се нарича и ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК! Междувпрочем БАН имат и други речници, ще ви препоръчам да се запознаете и с тях... :) И умишлено не използвам главна буква в уважителното обръщение, защото обръщението ми към вас, вече не е с уважение... Питам се обаче, до колко вие сте истински журналисти, дали сте ходили на всички лекции и вашите преподаватели, дали не се срамуват от вас. За мен е лесно - вече имате един читател по-малко!От редакцията:Ние не се срамуваме да използваме всякакви български думи. Не се притесняваме да кажем или напишем "кусайте по една лъжица", вместо "консумирайте по една лъжица". Или например "смесете в купа еди-какво си", вместо "комбинирайте в купа еди-какво си". Също така често се концентрираме върху нещо, вместо да се фокусираме.Наистина е леко смущаващо, че думата "кусам" я няма в последния правописен речник на БАН, но пък затова в него например думата "фейсбук" е с малка буква, което е още по-смущаващо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Лелееее.... ( преди 7 години )
Все пак има официален език, който се използва в обществото и Вие като медия, би трябвало да се съобразявате с него, а не да го опростачвате с диалектни думи. Ще бъде добре и след като изразявате мнение, уважаема "редакция" - пишете си собствен пост, а не в моят коментар.От редакцията:А как ще е сигурно, че коментарът е от редакцията, ако не го напишем под вашия?Речникът, който ви цитирахме е официален, на Българската академия на науките е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Лелееее.... ( преди 7 години )
"Просто кусайте по 1 супена лъжица" "КУСАЙТЕ" - ЕЙ, *** - ХОДЕТЕ ДА СИ КУСАТЕ НА СЕЛО!От редакцията:Нашите уважения и благодарности, но има речници, ето например от тълковния речник на БАН:"кусам нсв. прх. Ям, храня се с лъжица; сърбам. Кусам чорба.кусвам нсв., кусна св. прх. 1. Кусам веднъж или поединично. Кусни си още една лъжичка супа. 2. Хапвам или пийвам малко; вкусвам. Изобщо не куснах от яденето.кускус м. Тестено вариво на зърна, приготвено от грис, брашно и яйца. [тур.]кусна вж. кусвам."И ето така, село или град, това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар