Здраве и красота

10 летни маски за възстановяване на косата

Подхранват в дълбочина косъма

08.06.2017г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Обичаме лятото, слънцето и морските бани. Те ни зареждат с много положителна енергия, оставят красив бронзов загар върху кожата ни, а морската вода сякаш прави чудеса с косата ни. В края на лятото събрали приятни емоции, забелязваме, че честото излагане на слънце и опънатите прически са направили косите ни по-сухи, чупливи.

Ето защо някои дами споделят, че лятото имат по-силно изразен косопад, отколкото при смяната на сезоните. Не чакайте края на летния сезон, а започнете с грижата за косата си още сега. Освен продуктите, които ползвате обикновено, добре е веднъж седмично да си правите и домашни маски за коса.

Тъй като сме в сезона на ягодите, споделяме една много лесна, но силно подхранваща маска.

Ще ви бъдат необходими:

  • 8 големи ягоди
  • 2 чаени лъжички майонеза

Ягодите са фантастични плодове, които защитават клетъчните мембрани на скалпа, тъй като са богати на антиоксиданти. Намачкайте на пюре измитите и почистени плодове и ги комбинирайте с богата на мазнини майонеза.

Свързани статии

Нанесете маската върху влажна измита коса и оставете да действа 15-20 минути. След това изплакнете. Ако косата ви е по-дълга и гъста може да увеличите количеството на съставките. В галерията ни може да видите още 10 чудесни маски за красива и здрава коса през лятото.

Коментирай