Здраве и красота

5 мантри за отслабване и повече здраве

Редуцирам телесното си тегло с любов и доброта

15.11.2017г. / 14 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на добра фигура, здравословно тегло, изисква ежедневни усилия. Силната воля е тази, която ни помага да вземем правилното решение пред сочен плод или любимата ни поничка. Истината е, че преминаването към трансформацията наречена здравословно хранене и отслабване е трудно.

Винаги намираме извинения това да не се случи, докато не осъзнаем, че не изглеждаме, но и не се чувстваме добре. Ако вие сте от тези, които са решили да предприемат тази решаваща стъпка на промяна в техния живот, споделяме 5 мантри, които ще ви помогнат да постигнете целите си.

Моето тяло ще става все по-силно, по-изящно и по-здраво всеки ден

Опитайте се да си представите действителните промени, които се случват в тялото ви, когато кажете това. Също така, опитайте да визуализирате как тялото ви ще се чувства и изглежда, когато достигнете целта си. Тази мантра трябва да си казвате всеки ден, дори по няколко пъти.

Редуцирам телесното си тегло с любов и доброта

Това може да се окаже трудно в първите седмици на вашата промяна, тъй като много хора имат нездравословна връзка с храната и приемат телата си като техен враг. Но ако искате да постигнете желаните резултати, от ключово значение е и да мислите и да се отнасяте към тялото си с любов и ежедневна грижа.

5 причини да ядете здравословни закуски всеки ден

Опитайте се да прекарвате по няколко минути пред огледалото и да отправяте към него дори само оценки, дори и все още да не сте постигнали желаното.

Вярвам в моята способност да отслабна и да запазя желаните резултати

Това е толкова важно. Вие сте господар на вашите мисли и трябва да повярвате в тях. Всеки ден си казвайте тази мантра, че можете, че ще успеете, че сте по-силни от лакомията. Трябва да вярвате че отслабвате, че можете да продължите напред към постигането на целите ви и най-вече, че може да запазите резултатите, да живеете здравословно.

Ако ви липсва вяра, помислете какво пречи на позитивната ви нагласа. Истината е, че всички ние можем да се предадем, но е важно да се научим да вярваме повече в себе си.

4 признака, че трябва да смените диетата

Обичам да ям здравословна храна и да се грижа чрез нея за тялото си

Вероятно преди започването на желаната от вас промяна сте имали периоди, в които сте се хранели здравословно, но те са били краткотрайни. Оставете нездравословното хранене в миналото и се съсредоточете върху това, което можете да направите сега.

Свързани статии

Вие може да се превърнете в човек, който обича да се храни здравословно и да се грижи за себе си. Това няма да стане за една нощ, трансформацията на начина на мислене изисква време и постоянни усилия. Отново си представете как се храните, как спортувате, колко по-здрави, щастливи и красиви сте.

Заслужавам здравословна храна и здраво тяло

Истината е, че заслужавате да подхранвате тялото си със здравословна храна. Невинаги е лесно да изберете между здравословен десерт или любимия сладкиш, но си струва, повярвайте! Да се храниш здравословно, може дори да ви струва по-малко, отколкото по начина, по който се храните на този етап и не поддържате желаното телесно тегло.

Илюстрация: istock

Коментирай
Свободно време