Нежна като цвете

Грешки при оформянето на веждите

Къде бъркаме в скубането и оформянето на веждите?

03.04.2015г. / 18 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Оформянето на веждите си е истинско майсторство. Тъй като веждите са две, придаването на еднаква форма е повече от трудно. Много жени ползват услугите на козметик при оформянето на веждите, но и много се справят сами както могат.

Затова се допускат и много грешки. Къде грешим при оформянето на веждите?

Скубем твърде често

Ежедневното скубане е противопоказно. Доста жени го правят, за да изглеждат веждите им винаги добре оформени, но така много лесно се разваля формата.

Веждите трябва да се скубят веднъж на всеки 3 седмици, за да се поддържа възможно най-добрата форма. По този начин косъмът има възможност да израсне достатъчно, за да можете да го отскубнете качествено.

Използвате стари пинсети

Ако косъмчетата се изплъзват от пинсетите ви, значи те са за смяна. Старите инструменти за оформяне на веждите пречат не само на оформянето, но и на хигиената. Не забравяйте да ги почиствате със спирт всяка седмица, за да предотвратите натрупването на бактерии.

Прекомерно разстояние между двете вежди

В стремежа си да изравнят формата на веждите много жени правят огромно разстояние между тях. Това оптически прави така, че очите да изглеждат твърде раздалечени, а и носът – прекалено голям.

Веждите трябва да започват от външния ръб на носа. Проследете мислената линия, която свързва крайчеца на ноздрите вертикално нагоре с веждите. Ако се затруднявате, използвайте молив или химикалка, за да определите точно разстоянието.

Правите много голяма дъга

Тази грешка в оформянето на веждите ви прави да изглеждате вечно учудени. Вгледайте се във вашата естествена извивка. За целта ще трябва малко да оставите веждите да израстат.

След като извивката се открои я следвайте. Винаги естественото е по-красиво! Просто почистете около извивката, за да я подчертаете, а не отнемайте още от нея.

Свързани статии

Забравяте да почистите отгоре

Много жени допускат тази грешка – вглеждат се в косъмчетата за почистване под веждите, но не забелязват тези от горната страна на веждите. Важно е и там да се обръща достатъчно внимание.

Слагате твърде много молив за вежди

Не е добре да се престаравате с молива за вежди. Това стои твърде фалшиво, а и състарява.

Изберете цвят, който е един-два тона по-светъл от естествения ви цвят на косата.

Коментирай