Нежна като цвете

Маски за меки стъпала

Богати на витамини и минерали

13.04.2016г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на стъпалата изисква да се грижим за нея през цялата година така, както глезим всяка останала част от своето тяло. С настъпването на пролетта е време да подготвим краката си за сандалите и отворените обувки.

Посещението един път месечно при педикюрист е задължително, но през останалата част можем да правим домашни терапии. Следващите рецепти за маски ще преобразят напълно стъпалата ви.

Съставките в тях се абсорбират добре от кожата, богати са на витамини, минерали и имат силно подхранващо действие. Правете тези маски веднъж или два пъти седмично.

Маска с бадемово масло

В купичка смесете малко количество лосион за тяло с лека текстура, заедно с няколко капки масло от лавандула, бадеми, мандарина, няколко щипки морска сол и сок от половин грейпфрут. Всички съставки се разбъркват добре и се нанасят върху предварително почистени и подсушени крака, чиято кожа вече сте обработили с пила за крака. Маската се оставя да действа 15-20 минути и след това се изплаква с топла вода.

Маска с мед

В купичка смесете до перфектна гладкост 1 жълтък, 1 чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка лимонов сок. Маската се нанася върху чиста и обработена с пила или пемза кожа. Оставя се да действа около 20 минути и след това се изплаква с топла вода.

Маска с извара

Ще ви бъдат необходими 2 супени лъжици извара, 2 супени лъжици заквасена сметана и чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре съставките и нанесете маската върху чиста кожа за 20 минути.

Свързани статии

Маска с масло от невен

След като сте си взели душ и сте обработили кожата на краката с пемза, напълнете един леген с топла вода и сипете в него чаша прясно мляко. Потопете краката за 10 минути, след което ги подсушете.

Нанесете маска, която сте приготвили от 1 супена лъжица зехтин, чаена лъжичка морска сол и 10 капки масло от невен. Оставете да действа 15 минути и изплакнете.

Не забравяйте всяка вечер след като вземете душ, да нанасяте подходяща козметика за подхранване на стъпалата.

Снимки: istock

Коментирай