Книги

Йогурт. 50 лесни рецепти – Чинция Тренки

Рецепти за закуски, междинни закуски и основни ястия

18.12.2016г. / 09 19ч.
Аз жената
Корица: издателство "ИнфоДАР"

Корица: издателство "ИнфоДАР"

Киселото мляко е много разпространена храна, присъстваща в почти всички диети. Смята се, че е открито случайно още в древността. То било така високо оценено, че и до днес е изкушение за хората по целия свят.

Българското кисело мляко е уникален продукт, който се произвежда съгласно строги стандарти и изисквания. То се получава при подквасване на млякото благодарение на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, две бактерии, които благоприятстват подсилването на имунната система. Разликата между българското кисело мляко и йогурта е предимно в технологията на производство. При йогурта закваската се добавя в общия съд, а не в отделните разфасовки, и освен Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus присъства и друга млечнокисела флора, например Bifidus. Тази книга предлага рецепти за приготвяне с йогурт, като по-общо понятие, разпространено в целия свят.

По-лесносмилаем от прясното мляко от животински произход (краве, овче, биволско, козе) или от растителен произход (соево, овесено, от просо или бадеми), йогуртът е подходящ за поддържане на равновесието на чревната флора. Той е нискокалоричен, лесноусвояем от организма, богат на калций под млечна форма, фосфор, калий, цинк и витамин P, A и витамини от групата B.

Книгата „Йогурт“ предлага рецепти за закуски, междинни закуски и основни ястия. Като използвате животински и растителен йогурт, вие ще приготвите чудесни и разнообразни блюда, а също така ще може да си направите сами кисело мляко или растителен йогурт.

Оригиналният дизайн на книгата създава настроение и желание да я вземем в ръце, да я разлистим и дори да си гребнем от нея с лъжица. Прекрасен подарък!

Натуропат, журналист на свободна практика и фотограф, специализиран в справочниците за вина и храни, Чинция Тренки е автор и на много готварски книги, публикувани в Италия и други страни. Тя е страстна готвачка и сътрудничи на редица списания с рецепти и снимки на регионални, традиционни и натурални специалитети, както и на нейни оригинални ястия. Готварските ѝ книги включват интересни и креативни предложения, с нови комбинации от съставки, които водят до уникален резултат с акцент върху вкуса и аромата, но без да се пренебрегват хранителната стойност и здравословният баланс. Чинция Тренки живее в Монферато, район Пиемонт, и домът ѝ е потънал в зеленина. От цветята, ароматните билки и подправки в градината си тя приготвя оригинални сосове и украси за ястията си, като се ръководи от сезоните и познанията си за плодовете на земята. В сътрудничество с издателство „Уайт Стар“, публикува„Гурме рецепти без глутен“, „Гурме рецепти без мазнини“, „Пикантна наслада“, „Любимите ми рецепти“, „Смутита и сокове; здраве и енергия в чаша“, „Хамбургери, 50 лесни рецепти“; „Къпкейкове, сладки и солени“; „Детокс, практически съвети и рецепти за пречистване“; „Суперхрани, здравословни, питателни и енергизиращи рецепти“, „Веганска готварска книга, вкусни рецепти и съвети за вашето здраве“ и „Йогурт, 50 лесни рецепти“.

На книжния пазар от 28 ноември 2016 г. 
Обем: 128 стр., твърди корици 
Издателство: ИнфоДАР 
ISBN: 978-954-761-576-2
Корична цена: 18 лв.

Вижте още:

Коментирай
Свободно време