Меню

Класически мекици

19 декември 2014 | 11:28 | Илияна Николова
3 от 6 гласа
Добави в любими
1 кубче жива мая
2 с.л. сол
1 ч.л. захар
400 мл вода
500 г брашно
150 г пудра захар
1 ч.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в малко топла вода. След като шупне се добавят солта, захарта, останалата вода и брашното. Замесва се меко тесто.

Тестото се оставя да втаса. След това се оформят топчета с големина и форма по желание. Пускайте оформените мекици в сгорещено олио на силна температура.

Готовите мекици поръсете с пудра захар и сервирайте.

Забележка: Добре е олиото за пържене да е голямо количество – толкова, че мекиците да плуват в него, за да се изпържат равномерно и да не залепват.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )
До ert: starite recepti sa taka- edno i sa6to ne6to mu slagata razli4ni imena
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
ert ( преди 9 години )
Да ама не! Това е рецепта за БУХТИ, а не за мекици, мекиците са солени и им се слага яйце в тестото !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар