Меню

Хрупкави пилешки гърди с чесън, кашкавал и пармезан

17 ноември 2015 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
8 бр пилешки гърди без кост
½ чаша масло
4 скилидки чесън
¾ чаша суха галета
½ чаша прясно настърган пармезан
1 и ½ чаши настърган кашкавал
¼ чаена лъжичка чедър, настърган
1 щипка сушен магданоз
¼ чаена лъжичка риган
¼ чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка сол
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Запържете намачкания чесън за 5 минути.

В плитка купа смесете галетата, сирената, магданоза, ригана, пипера и солта.

Потопете всяка от пилешките гърди в сместа, така че да покрие плътно. След това натиснете плътно в средината на филия хляб, за да попие излишното количество марината.

Подредете пилешките гърди в намазнена тавичка за печене и печете в загрята фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай