Меню

Гъска с кисело зеле на фурна

6 ноември 2007 | 11:13 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 глава лук 
4-5 суп. лъж. масло 
3/4 ч. чаша ориз 
1 гъска 
сол 
черен пипер 
магданоз 
1 ч. ч. олио 
1 кисела зелка
2 ч.20 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В подходящ съд се поставя маслото и ситно нарязаният лук и се запържва леко. Прибавя се оризът и също се запържва. 

Дреболиите на птицата се сваряват, нарязват се на дребно и се прибавят към ориза, заедно с 1 ч. ч. от бульона, в който са врели.
Сместа се поръсва със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Гъската се напълва с тази смес и се зашива.
Слага се в тава, в която преди това сте задушили с 1 ч. ч. мазнина една кисела зелка, нарязана на ситно. Покрийте гъската със зелеви листа, за да се задуши добре и да омекне месото. Към края на печенето махнете листата, за да се зачерви и да получи хрупкава коричка.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай