Снимка: iStock
С идването на есента, не е чудно, че все по-често мечтаем за уютни, успокояващи ястия, които да приготвим, за да стоплим не само тялото, но и душата си. Вече е достатъчно хладно, за да включим фурната, без да „прегряваме“ цялата къща. Вижте няколко рецепти с пилешко, които ще обикнете през този сезон:
За нея ще ви трябват:
Загрейте фурната до 190 градуса. Разбъркайте тиквата и пилешкото месо с олио, чесън на прах, канела, сол и черен пипер. Разпределете върху тава за печене и печете 30–35 минути или докато пилешкото се сготви и тиквата омекне. Сервирайте топло с киноа или ориз.
Време за приготвяне: 10 минути
Време за готвене: 35 минути
Порции: 4
Хранителна стойност (на порция):
Калории: 320 ккал
Протеини: 30 г
Мазнини: 16 г
Въглехидрати: 10 г
За нея ще ви трябват:
Загрейте фурната до 190 градуса. В голяма купа смесете всички съставки. Изсипете в намазнена тава за печене и поръсете с още сирене, ако желаете. Печете без капак 30-40 минути, докато стане пухкаво и златисто. Можете да добавите броколи по желание.
Време за приготвяне: 10 минути
Време за готвене: 45 минути
Порции: 6
Хранителна стойност (на порция):
Калории: 285 ккал
Протеини: 12 г
Мазнини: 18 г
Въглехидрати: 16 г
Необходими съставки
Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете пилешкото месо и сладките картофи в тава за печене. Смесете меда, чесъна, соевия сос, солта и черния пипер. Залейте пилешкото месо. Печете 35–40 минути или докато пилешкото се сготви, а сладките картофи омекнат. Добавете още сос при сервиране.
Време за приготвяне: 10 минути
Време за готвене: 40 минути
Порции: 4
Хранителна стойност (на порция):
Калории: 423 ккал
Протеини: 24 г
Мазнини: 20 г
Въглехидрати: 32 г
Да ви е сладко!