Свободно време

Високите идеали и моралните принципи носят успех

„Компас към успеха“ – Казуо Инамори

21.03.2015г. / 13 03ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

За книгата:

Голяма част от хроничното нещастие в днешния свят се дължи на факта, че хората не откриват смисъл в живота си. Според автора на тази книга, да развием потенциала, който притежаваме, да усъвършенстваме ума и душата си, да станем по-добри хора – в това е смисълът на живота.

Според Инамори, формулата за успех е много проста:

Успех в живота и бизнеса = способности x усилия x отношение

От всички компоненти най-определящо е отношението, защото то единствено може да се измери в отрицателни стойности. Може да имаме вродени способности и да полагаме усилия, но ако имаме негативно отношение, то и резултатите ще са отрицателни. Ако сме изпълнени с оптимизъм, вяра, благодарност, добра воля, усърдие, внимание и отдаденост, успехът ни е сигурен.

За автора:

Започнал като бедно момче, с инженерна диплома от неособено престижен университет, Казуи Инамори изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Той е не само прозорлив и успешен бизнесмен, но и много уважаван филантроп и визионер. Практикуващ будист, Инамори се опитва да покаже, че е възможно да постигнеш успех в живота и бизнеса, ако се ръководиш от морални и духовни принципи и имаш високи идеали. Носител е на множество международни награди за приноса си в развитието на технологиите, културата и комуникациите, както и за налагане на високи духовни принципи в бизнеса. Учредител е на престижната международна награда Киото за изключителни постижения в областта на технологиите, науката, философията и изкуството.

На книжния пазар от 21 март 2014 г.
Обем: 160 стр.
ISBN 978-954-26-1302-2
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 11,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай