Свободно време

Притча за орлето и пилето

Винаги следвайте мечтите си

12.03.2015г. / 15 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всеки от нас обича да мечтае. Мечтаем за успех в кариерата, за красиви пътувания, страстна любов и какво ли още не. Но щом споделим своите смели мечти, все се намира някой, който ще се опита да ни убеди, че те никога няма да се осъществят.

Следващата поучителна история ще ви разкаже защо е добре да следваме своите желания и копнежи, въпреки всичко и всички.

Притча за орлето и пилето

Някога на планински склон двойка орли свили своето гнездо, а не след дълго в него се появили четири яйца. Веднъж силен земетръс разтърсил планината и едно от яйцата паднало от гнездото. Търкулнало се яйцето по планинския склон и стигнало до ферма за птици.

Кокошките веднага го наобиколили и решили да се погрижат за него, дори една от тях го измътила. Минало време и от него се излюпило красиво орле. Но в тази ферма за кокошки било отгледано като пиле и не след дълго самото то повярвало, че е като останалите.

Въпреки че обичало своя дом и семейство, орлето искало повече от живота. Един ден видяло високо в небето да се реят няколко силни орли.

– О, колко много искам да се рея като тези птици. – казало орлето.

В този момент другите пилета започнали да му се присмиват.

– Това няма как да стане, защото ти си пиле, а пилетата не могат да летят.

Всеки път щом орлето забелязвало орлите в небето, дълго гледало към тях, но щом заговорело за мечтите си, другите започвали да му се присмиват.

Свързани статии

Така въпреки че орлето се превърнало в орел, се научило да вярва на това, което другите му казвали. Накрая орелът спрял да мечтае и продължил да живее като пиле. Един ден просто умрял.

Какъв е изводът от тази история?

Ние ставаме такива, каквито вярваме, че ще станем. Ако мечтаете да сте орли, следвайте мечтите си, независимо какво ви казват другите.

Коментирай
Свободно време