Здраве и красота

4 етерични масла, които гонят комарите

Имат невероятен аромат

08.06.2017г. / 11 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabey

Снимка: pixabey

Лятото е онова време в годината, в което обичаме да се отпускаме в градината, особено вечер, да ходим на къмпинг, да се разхождаме по брега на морето. Всичко звучи красиво, докато не усетим край нас жуженето на комари.

Тогава лятното блаженство е нарушено. За да бъдат летните дни и вечери приятни и незабравими, вижте кои 4 етерични масла се използват като естествени репеленти срещу комари.

Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула е едно от най-добрите за сън и релаксация. Прекрасният му и наситен флорален аромат, отблъсква ефективно насекомите.

В гардероба, няколко капки от него поставени върху парче плат или памучен тампон, ще държат далеч молците. А лятото ще ви помогне да се отървете от мравките и комарите. Може да го добавяте в шише с пулверизатор с вода и да пръскате или да се комбинира с козметиката ви за тяло. Разбира се може и да се нанася самостоятелно върху кожата.

Етерично масло от мента

Ароматът на мента ни е любим през летните горещи дни. Освежаваща, ментата е естествен инсектицид, който убива и отблъсква комарите. Маслото приготвено от нея може да се ползва за спрей за въздух в комбинация с вода или да се нанася върху кожата. Чудесно е и при ужилвания от насекоми. Смесете 10 капки от него заедно с 10 капки масло от чаено дърво.

С помощта на памучен тампон нанесете върху засегнатите места. Правете тази грижа няколко пъти на ден, ако няма подобрение, потърсете лекарска помощ.

Етерично масло от босилек

Това уханно масло е чудесно за борба с комарите. Добавете от него в шише с вода и често пръскайте в дома или градината, когато сте на открито. Може да го нанесете и върху кожата си.

Свързани статии

Не само ще я подхрани, но комарите няма да ви доближат.

Етерично масло от бергамот

Едно малко познато масло, което има интересен аромат и е подходящо за естествен репелент. Уханието му подобрява настроението. Това, което трябва да знаете за него е, че бергамотът е много фототоксичен, затова не трябва да го използвате навън като локален репелент срещу комари, а по-скоро като отблъскващ спрей.

 

Коментирай