Свободно време

Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд

11.01.2010г. / 13 42ч.
Аз жената
Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд

Джак Корнфийлд е световноизвестен будистки монах и учител, основател на центрове в Северна Калифорния, където се популяризира будистката медитация и духовност. Има докторска степен по клинична психология и е автор на бестселърите “Път със сърце”, “Малка книжка с указания на Буда” и “След екстаза”.
Заедно с Далай Лама Джак Корнфийлд е сред великите будистки учители.

\n

Пътеводител към всевечното
Последната книга на Корнфийлд “Мъдро сърце” е единодушно учение на будистката психология смятана от познавачите за негов шедьовър и скоро след излизането си се превръща в класика в жанра. С тази творба Корнфийлд, който от 40 години практикува будизма, продължава духовното си дело. Опирайки се на световните традиции и на съвременните научни изследвания, авторът ни дава възможност да проникнем в будистката психология и да се научим как да я ползваме в ежедневието. Вижданията му за будизма разкриват един изцяло положителен и окуражаващ светоглед. За Корнфийлд будизмът не е ограничена религия, а прекрасно и възвишено психологическо учение, изключителен инструмент за позитивна психология. “Мъдро сърце” е преди всичко мощна книга-лечител, която убедително преодолява предразсъдъците, че за будизма с неговата 2500-годишна история не може да се напише нищо ново и вълнуващо.

\n

“Насърчително е да откриеш човек от Запада, който да е усвоил така добре традициите на Изтока, че да е в състояние да ги сподели достъпно с другите.”
Далай Лама

* * *

Йога - начин на живот

Коментирай