Меню

Италианска крем супа с бял боб

16 октомври 2015 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязана
1 стрък целина, нарязан
1 скилидка чесън, смляна
400 г бял боб от консерва, изцеден и изплакнат
1 кубче пилешки бульон
¼ чаена лъжичка млян черен пипер
1/8 чаена лъжичка сушена мащерка
2 чаши вода
1 връзка пресен спанак, нарязан
1 супена лъжица лимонов сок
2 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера затоплете олиото. Запържете лука и целината за кратко. Добавете чесъна и пържете като разбърквате непрекъснато. Добавете боба, пилешкия бульон, пипера, мащерката и двете чаши вода. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри под капак за 15 минути.

С решетъчна лъжица извадете боба и зеленчуковата смес в купа и оставете настрана. В блендер на ниска скорост пасирайте на няколко порции зеленчуците. След това върнете сместа обратно в тенджерата, както е смляна.

Оставете отново да заври като разбърквате. След това добавете спанака за около 1 минута. Подправете с лимонов сок и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай