Меню

Крем супа с тиква, масло и лук

11 ноември 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
500 г тиква скуош на кубчета
1 глава лук, нарязана
3 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка морска сол
1 чаена лъжичка бял пипер
4 чаши пилешки бульон
¼ чаша мед
½ чаша течна сметана за разбиване
1 щипка индийско орехче
Черен пипер на вкус
70 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера на силен огън. Запържете тиквата в него, докато покафенее. Добавете лука, солта, пипера и разбърквайте непрекъснато. Гответе за още 10 минути, докато лукът се задуши и покафенее.

Изсипете бульона и меда в сместа. Нека кипне, след което намалете температурата и оставете да къкри около 5-10 минути.

Изсипете сместа в блендер и пасирайте. Разбъркайте със сметаната и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай