Тя, звездата

Не казвай това на шефа!

20.08.2010г. / 14 59ч.
Мария Дуковска
Не казвай това на шефа!

Понякога изказвате на глас някои свои опасения или съкровени мисли, но забравяте за миг, че и шефът ви е в стаята. Дори и деликатно да подмине забележката ви, правейки се на "ни чул, ни видял", то със сигурност му е останала в главата. Много често ни се случва да имаме добри взаимоотношения с работодателя, като това се явява предпоставка да му споделим, ако имаме затруднения в работата. Но има и неща, които никога не бива да казваме на шефа, защото рискуваме скоро да си търсим нова работа или най-малкото да излезем от списъка му с любимци.

1. "Не мога да се справя!"
Забравете тази реплика. Може да си я помислите или да споделите с близък приятел, но никога с шефа ви. Това изказване би означавало, че не се стараете или пък не сте квалифицирани. И така работодателят ви да се замисли дали не е сбъркал с избора си за вас. Най-добрият вариант е, когато имате сериозни затруднения, да го помолите за помощ, да признаете, че не сте съвсем наясно с нещата и имате нужда от подсказка.

2. "Днес съм уморена."
Грешка, фатална и голяма. Никой работодател не иска да чуе, че подчинените му са уморени и не си вършат работата качествено. Разбира се, всеки си има лоши дни и може да е неразположен, но е важно как ще го представите на шефа си.  Ако сте прекалили с виното предната вечер или просто сте много уморени, най-добре помолете да се приберете вкъщи, защото се разболявате.

3. "Предишният ми шеф беше ужасен."
Никога не допускайте настоящия ви работодател да чуе как говорите за стария си шеф, особено ако изказванията са негативни. Веднага ще му стане ясно, че не сте дипломатичен човек и на вас не може да се разчита. Станете ли свидетел на подобни разговори, по-добре замълчете деликатно.

***
Как да се обличаме за работа
5 неща, за които мама беше права
Украса на дома, офиса и магазина с фоам

Коментирай