Свободно време

Арт-ателиета за кукли, плетива и бижута за Деня на доброволеца

03.12.2010г. / 14 33ч.
Аз жената
Арт-ателиета за кукли, плетива и бижута за Деня на доброволеца

 По случай 5 декември - Международен ден на доброволеца в Унгарския културен институт ще се проведе двудневна арт програма. В събота началото е от 14.00 ч., а в неделя - от 16.00 ч.

Най-добрият начин да се отпразнува денят на доброволеца е с доброволен труд. Само така хората, усетили положителната енергия и удовлетворението от безкористния труд, от подадената ръка и работата рамо до рамо с други хора, могат да предадат доброволческия дух на останалите – на своите близки и приятели или на някой напълно непознат, но готов да помага като посвещава труда и приятелството си.

Тази година отбелязването на Международния ден на доброволеца ще се реализира в рамките на Националната информационна кампания за популяризиране на Европейската доброволческа служба на програма”Младежта в действие”. Кампанията включва регионални работни и информационни срещи, насочени към организации и младежи на територията на цялата страна, както и пътуваща изложба, подготвена от доброволци. Кулминацията на кампанията ще бъде двудневен интерактивен хепанинг в гр. София на 4-ти и 5-ти декември.

Мероприятията по време на хепънинга включват: представяне на изложба, презентации на добри практики реализирани по Европейската доброволческа служба, музикални, театрални, кулинарни и други уъркшопи. Бал на доброволеца - вечерта на 5-ти декември ще закрие празника.
Програма

Унгарски културен център, гр.София, ул. ”Акcаков” 16

Събота – 04.12.2010 – 14.00 - 20.00 часа - Творчески работилници и презентации
1. Откриване на изложба” Европейската доброволческа служба”
2. Прожекция на 30 мин. филм за Доброволчеството
3. Представяне на доброволците, участвали в младежки обмени
4. Доброволци разказват за преживяванията си
5. Играта Darplay: Развива езикова и социална компетентност, ораторски и презентационни умения. Darplay осигурява на участниците платформа за изказване на своето и изслушване на чужди мнения чрез определяне на темите и времето, за което се правят изказванията. Всеки участник има три минути, през които не бива прекъсван и коментиран впоследствие. Darplay акцентира върху изследване, съпреживяване и разбиране психологията на общуването по определения от метода начин. Ползите от играта Darplay превръщат този метод на общуване в силен инструмент в институции както в държавния и частен сектор, образователната система – училища и университети, така и в социални структури каквито са семейството, приятелските кръгове и всички видове колективи.
6. Workshop ”Рециклиране на хартия”
7. Workshop ”Кукловодство”
8. Workshop ”Плетива”
9. Workshop ”Бижута от глина”
10. Workshop ”Оригами”
11. Workshop ”Суши”

Неделя - 05.12.2010 – 16.00 -21.00 часа - Уроци по танци музика на живо.
1. Урок по танго с ЕТ "Мачибо"
2. Урок по латино танци
3. Урок по народни танци
4. Урок по фотография
5. Изпълнения на музикални класически произведения и перкусии
6. Група Ирфан
7. Група Самба бенд

Коледен салса бал и национално състезание
Програмата на УКИ за декември 2010

Коментирай