Мода

Колко пари изкарват супер моделите?

06.12.2010г. / 13 04ч.
Нина Иванова
Колко пари изкарват супер моделите?

Свикнали сме да ги гледаме по модните тв канали, върху кориците на лъскавите списания, а в Интернет буквално гъмжи от техни снимки. Да, това са супер моделите, най-красивите жени на света, които се прехранват с перфектната си визия.

Ако една средностатистическа жена, която упражнява професия от типа на адвокат, учител, счетоводител, архитект, журналист, получава заплата, колкото да си погасява сметките навреме, да пълни хладилника и за някоя и друга дрешка, то супер моделите изкарват тези пари само за час. Защо? Защото са красиви, което им отнема много време във фитнес салона, при гримьорите, козметиците, коафьори и стилисти. И все пак, какви са техните заплати или по-точно хонорари?

Големите хонорари и заплати идват, когато моделите се снимат в специални фотосесии на известни модни списания или пък участват в ревюта на популярни дизайнери и марки. Но истински големите пари падат, когато някоя манекенка или супер модел бъде избран за рекламно лице на мащабна компания (козметичен гигант, моден дизайнер и т.н.) Тогава само едно подобно участие може да й осигури спокойно, ако не старините, то следващите няколко години.

Ето кои модели взеха най-големите заплати  през тази година:

1. Жизел Бюндхен - $25 милиона
2. Хайди Клум - $16 милиона
3. Кейт Мос - $9 милиона
4. Адриана Лима - $7.5 милиона
5. Дютцен Кроес - $6 милиона
6. Алесандра Амброзио - $5.5 милиона
7. Наталиа Водянова - $5.5 милиона
8. Дариа Вервоби - $4.5 милиона
9. Миранда Кър - $4 милиона
10. Каролин Мърфи - $3.5 милиона

И както се казва в модата и зад кулисите: Не ги мразете защото са красиви. Мразете ги, защото им плащат толкова много само за да бъдат красиви!

* * *

Наше момиче на финала на конкурс за модели в Ню Йорк
Аля Милушева представи новата си колекция, вдъхновена от Италия
Коледни намаления – кога и как да пазаруваме
Волани и цветя в есенно-зимната мода
Тесните дънки излизат от мода, връщат се широките панталони

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Lale ( преди 11 години )
Голотата винаги се е заплащала добре и от както свят светува на мъжете не им е омръзнало още да гледат голи жени и иминно заради това печелят добри пари... Така че не ги упреквайте..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Защото живеем в алчен свят. Ако не се робуваше толкова на имена, можеше тези пари да се дадат на обикновени жени - учителки и лекарки, които хем щяха да са по-красиви, хем по-щастливи. А много от тях са и естествено красиви преди да ги скапе живота.Така цяла една индустрия от педриерки щеше да е излишна, а живота щеше да е по-готин:) за останалите:) Но както се казва - трябва на раята да им е гадно, а някои да се чувстват избрани и помазани:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар